Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Berg en Bos

De meeste wegen in Berg en Bos zijn toe aan een onderhoudsbeurt. Na de zomervakantie gaan we starten met asfalteringswerkzaamheden. Tijdens deze werkzaamheden wordt de wijk bovendien omgevormd tot 30 km/u zone.

Mijn Apeldoorn

Wat gaan we doen?

Het asfalt in Berg & Bos is toe aan vervanging. In het najaar van 2017 zijn we hiermee begonnen, dit najaar is het vervolg. We gaan een nieuwe laag asfalt aanbrengen, waardoor de weg er weer netjes bij ligt. De wijk is een 30 km/u zone geworden. Daarom brengen we tijdens het werk ook plateaus aan om de 30 km/u zone te markeren.
Deze fase (zie de faseringskaart) zal in 2018 worden afgerond. In 2019 is er een vervolg waarover later meer informatie verstrekt zal worden.

Planning

Dit najaar wordt gestart met de lanen aan de zuidzijde van de wijk (tussen rotonde AGOVV en Ribeslaan). Dat noemen wij fase 2017. In de jaren 2018 t/m 2020 worden vervolgens de wegen in het overige deel van de wijk – die het hardst toe zijn aan onderhoud – aangepakt.

De 30 km/u zone

We gaan bij alle wegen die aansluiten op de Jachtlaan, Amersfoortseweg en de J.C. Wilslaan zogenaamde poortconstructies maken. Dit is een herkenbaar punt met verhoging, borden en markering waardoor duidelijk is dat de 30 km/u zone wordt ingereden of verlaten. Verder worden er op belangrijke punten in de wijk plateaus gemaakt. Om de wijk aan te wijzen als 30 km/u zone, gaan we in 2017 alle poortconstructies maken.

Het laatste nieuws

De aannemer houdt de wijkbewoners en overige belanghebbenden via een speciale app, een wekelijks spreekuur en digitale nieuwsbrief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de wegwerkzaamheden.

Blijf op de hoogte via de KWS app! Wat moet u doen?

  1. Installeer de ‘KWS app’ (beschikbaar in Google Play Store of iOS App store)
  2. Open de KWS App
  3. Weiger of sta toe het apparaat de locatie te openen
  4. Zoek op: “Grootonderhoud Berg en Bos (Asfaltonderhoud ’18-19)”
  5. Klik op favorieten (indien u notificaties wil ontvangen)
  6. Klik uw relatie tot het project aan

Omgevingsmanager Remko Mulder houdt vanaf 30 augustus wekelijks een inloopavond op donderdag tussen 17:00 en 19:00. Locatie is de bouwkeet van KWS, deze bevindt zich op het parkeerterreintje aan het einde van de Felualaan, links van het toegangshek/slagboom naar het Boschbad.

 Meldt u zich aan voor de nieuwsbrief via aanmelden nieuwsbrief. Om de nieuwsbrieven te bekijken, kunt u terecht in het overzicht nieuwsbrieven.

Documenten