Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Basisontmoetingsplekken per 1 juni weer deels en gefaseerd open

02-06-2020

Vanaf 1 juni gaan de deuren van de Basisontmoetingsplekken gedeeltelijk weer open. Allereerst voor de dagbesteding en ondersteuningsactiviteiten.

Mijn Apeldoorn

De locaties zijn aangepast aan de richtlijnen 

De locaties zijn verplicht om de richtlijnen vanuit de overheid na te leven. Deze kunt u vinden op de website van de rijksoverheid. Per locatie kunnen verschillende groepsgroottes en mogelijkheden gelden.
Er blijft altijd een besmettingsrisico als u de dagbesteding of een ontmoetingsactiviteit gaat bezoeken, zoals dat ook geldt voor andere plekken waar mensen samenkomen.

Wanneer mag u weer naar de Basisontmoetingsplek?

Niet alle activiteiten kunnen direct starten en niet alle deelnemers kunnen tegelijk komen. Anders zijn er teveel mensen op de Basisontmoetingsplek.  De medewerkers van de Basisontmoetingsplek laten weten welke activiteiten vanaf 1 juni weer starten en welke deelnemers welkom zijn. Vaak nemen zij contact op en stemmen met u en bijvoorbeeld met uw mantelzorger(s) af of u kunt komen. Het kan zijn dat de medewerkers geen contactgegevens van u hebben of op een andere manier communiceren. Neemt u bij twijfel zelf contact op met de Basisontmoetingsplek. Het is belangrijk dat u telefonisch of digitaal contact hebt met de Basisontmoetingsplek voordat u de locatie bezoekt.

Wanneer kunt u niet naar de dagbesteding of ontmoetingsplek?

U komt niet wanneer u verkoudheidsklachten heeft. Heeft u een huisgenoot met verkoudheidsklachten en koorts, dan blijft u ook thuis.
Als u een verhoogd risico op corona heeft, dan weegt de Basisontmoetingsplek af of u kunt komen. Bij twijfel, dan kunt u altijd contact met uw huisarts opnemen.
Mocht u op de Basisontmoetingsplek zijn, en de medewerkers twijfelen aan uw lichaamstemperatuur, dan kan de medewerker ervoor kiezen om uw temperatuur op te meten. Als er sprake van verhoging is, dan gaat uw weer naar huis.

Overige voorzorgsmaatregelen

De anderhalve-metermaatregel wordt nageleefd. Verder wordt er zoveel mogelijk gewerkt met vaste groepen en vaste begeleiders in vaste ruimtes. Als er meerdere groepen aanwezig zijn, dan ontwijken deze groepen elkaar zoveel mogelijk door middel van onder andere looproutes, toegewezen toiletten en gescheiden pauzes en aparte ingangen.