Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Emigratie-aangifte (Vertrek naar het buitenland)

Als u emigreert of in een periode van 1 jaar langer dan 8 maanden naar het buitenland gaat dan moet u zich laten uitschrijven bij uw gemeente. Deze 8 maanden hoeven niet aaneengesloten te zijn. Blijven er mensen op uw huidige adres in Nederland achter? Dan moet u zich persoonlijk melden bij de gemeente.

Mijn Apeldoorn

Online indienen Afspraak maken

Indienen

Aan wie geeft de gemeente uw adreswijziging door?

Bewijs van uitschrijving

Als u naar het buitenland verhuist, moet u soms aantonen dat u bent uitgeschreven uit Nederland. Er zijn verschillende mogelijkheden, maar niet elke instantie accepteert elk type document. Informeer hiernaar bij de instantie die het bewijs van u wil hebben. Dit zijn de mogelijkheden:

  • Wanneer u uw emigratie van tevoren doorgeeft, dan krijgt u een bevestigingsbrief mee van uw ‘aangifte van vertrek’. De brief is gratis en in ieder geval geschikt voor de douane.
  • Als u op de dag van uw vertrek naar de balie in het gemeentehuis komt, krijgt u een bevestigingsbrief mee. U kunt ook een uittreksel kopen met gegevens over uw vertrek. Beide documenten zijn geschikt voor de douane. De brief is gratis, aan het uittreksel zijn kosten verbonden.
  • Wilt u op een later moment een bewijs dat u uit Nederland bent vertrokken, dan moet u een Uittreksel Registratie Niet-ingezetenen (RNI) aanvragen. Dit doet u bij een gemeente met een RNI-loket. Dit document is geschikt voor de douane en voor instanties in het buitenland.

Let op: als u uw vertrek online doorgeeft, dan krijgt u een bevestigingsbrief toe gemaild, maar er is geen mogelijkheid voor het aanvragen van een uittreksel, dit kan alleen op de dag van vertrek aan de balie.

Vertrekt u naar Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint Eustatius, Sint Maarten of Saba?
Dan heeft u een bewijs van uitschrijving nodig van de gemeente Apeldoorn om zich in de kunnen schrijven. In dit geval ontvangt u gratis het juiste bewijs van ons.

Kosten

Zie ook

Dit product vraag je aan met DigiD