Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Boodschap burgemeester Ton Heerts 1 april

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april. Burgemeester Ton Heerts: "Apeldoorners houd moed! Blijf zoveel mogelijk thuis. Hoe beter we dit volhouden, hoe sneller dit weer voorbij is".

Mijn Apeldoorn

Beste Apeldoorners

U heeft het van onze premier gehoord. Alle maatregelen tegen de verspreiding van corona zijn verlengd, tot en met 28 april.

Het was te verwachten, maar prettig is dit voor u natuurlijk niet.

Want voor veel ondernemers is elke dag dat hun bedrijf niet open kan, weer een dag zonder inkomsten.

Voor diegenen die elke dag zonder werk zitten, hoop ik dat ze wel een inkomen hebben.

Voor onze ouderen is elke dag dat ze geen bezoek kunnen ontvangen, weer een dag alleen, zonder hun kinderen en kleinkinderen te kunnen aanraken.

Voor gezinnen is elke dag dat de scholen gesloten zijn, weer een uitdaging.

En ook voor onze verenigingen zijn dit moeilijke tijden, want mogelijk zien zij hun ledenaantallen teruglopen.

Kortom, we missen ons normale leven, onze familieleden, onze vrienden.

Maar we houden vol. Omdat het moet. Ook hier bij ons, in Apeldoorn, is in de zorg alle hens aan dek. In onze gemeente treuren al enkele families om een overledene. En dat is vreselijk. En natuurlijk leven we mee. Laten we met z’n allen voorkomen dat het er nog meer worden. Door de juiste maatregelen in acht te nemen.

Dus, beste Apeldoorners, daarom vraag ík aan jullie: hou vol. Blijf zoveel mogelijk thuis. En maak er samen wat van! Ik doe een beroep op de Apeldoornse creativiteit en op de Apeldoornse hulpvaardigheid. Skype of zoom of bel met je ouders, je opa of oma en anderen. Zet een bosje bloemen op de stoep voor de buurvrouw. En blijf lid van je vereniging, steun ze, juist nu, doe iets extra’s. Want anders zijn de verenigingen er straks misschien niet meer. Dat zou doodzonde zijn.

Hou moed, Apeldoorners! Want hoe beter we volhouden, hoe sneller dit weer voorbij zal zijn.

Zet ‘m op!

Dank u wel.