Vergadering 11 mei

Openbare Notulen van de vergadering van Burgemeester en Wethouders gemeente Apeldoorn van 11 mei 2023

Aanwezig
A.J.M. Heerts, burgemeester
J. Joon, wethouder 
P.C.J. Messerschmidt, wethouder
D.S. Huizer, wethouder
H. van den Berge, wethouder
S. Biharie, wethouder
A.J. Prins, wethouder
M. Wenzkowski, wethouder
T.J.H.M. Berben, gemeentesecretaris
M. van Loenen, bestuursadviseur, notulist

 1. Vaststellen notulen van 9 mei 2023

De notulen zijn ongewijzigd vastgesteld.

Ex Agenda/ Rondvraag

 

  • Het college neemt kennis van de oproep aan onderhandelende partijen van Provinciale Statenfracties in Gelderland van 22 mei 2023 in het kader van biodiversiteit en landschap en zal deze oproep namens Apeldoorn niet ondertekenen.
  • Op 18 april 2023 heeft het college besloten op het voorstel over de bestuurlijke reactie op het onderzoek naar de opvolging van aanbevelingen op (een deel van) de jaarstukken door de Rekenkamercommissie Apeldoorn (RKC). Per abuis was de bestuurlijke reactie vervat in een raadsbrief, dit moest een brief aan de RKC zijn. Het college herstelt deze ommissie door het dictum van het besluit te wijzigen in “Vaststellen bestuurlijke reactie op onderzoek naar de opvolging van aanbevelingen op (een deel van) de jaarstukken door de Rekenkamercommissie via bijgevoegde brief aan de Rekenkamercommissie Apeldoorn”.
  • Wethouder Wenzkowski meldt dat er parkeerproblemen bij de gemeentelijke opvanglocatie aan de Waterman/Vissenstraat zijn waarvoor een tijdelijke oplossing wordt gezocht met parkeren bij de voormalige GGD-locatie aan de Laan van Zodiak. Daarnaast zal verscherpt toezicht en handhaving op foutief parkeren plaatsvinden.

Het college neemt hier met instemming kennis van.

Vastgesteld op 16 mei 2023.

de secretaris,

T.J.H.M. Berben

de burgemeester,

A.J.M. Heerts

Uw Reactie
Uw Reactie