Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Huwelijken en uitvaarten

Mijn Apeldoorn

Hoe kunnen huwelijken en uitvaarten doorgaan?
Bij (kerkelijke) huwelijksvoltrekkingen en uitvaarten die binnen plaatsvinden is een vaste zitplaats verplicht. Onderling moet 1,5 meter afstand gehouden worden. Ook bij een erehaag is 1,5 meter afstand tot elkaar verplicht. 

Gasten met klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en koorts moeten thuis blijven. Dit geldt ook voor gasten met huisgenoten die benauwd zijn of koorts hebben.

Receptie of huwelijkse feestelijkheden: maximaal 4 personen of één huishouden
Voor de receptie of feestelijkheden na afloop van de huwelijksvoltrekking bij een eet- en drinkgelegenheid gelden de regels voor horeca: Er kan niet gereserveerd worden voor gezelschappen van meer dan 4 personen of 1 huishouden.

Huwelijksvoltrekking: maximaal 30 personen
Mensen die bijeenkomen voor een huwelijksvoltrekking bij de burgerlijke stand zijn uitgezonderd van de regel dat een gezelschap uit maximaal vier personen mag bestaan. Voor deze bijeenkomst geldt het maximum aantal personen van 30 binnen of 40 buiten (zolang de 1,5m regel gehandhaafd kan worden)

Voor een huwelijksvoltrekking als onderdeel van het belijden van een geloof of levensovertuiging, gelden alle regels die gelden voor het belijden van een geloof of levensovertuiging.
Het geldt voor alle huwelijksvoltrekkingen ongeacht de locatie. Dus ook voor huwelijksvoltrekkingen die plaatsvinden in een horecagelegenheid.