Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Naar De binnenstad

Crescent West

De omgeving van het station heeft sinds de jaren 90 al een flinke transformatie ondergaan. Weet je bijvoorbeeld nog dat het busstation eerst op het Stationsplein was? En dat je het spoor kon oversteken naast het station? Nu is het laatste stukje aan de beurt, dat opgevuld gaat worden met appartementen en stadsvilla's.

De boom op de hoek Hoodstraat en Stationsplein blijft behouden  De stadsvilla's aan de Hoofdstraat

Halve maan
Het Stationsplein staat inmiddels bekend om zijn ronde vorm. Dit is de vorm van een halve maan, ook wel crescent genoemd. Deze vorm komt  ook terug in de nieuwbouw aan de westzijde van het plein. Het appartementencomplex dat gebouwd wordt loopt ook rond aan de voorkant. Ook het raster dat te zien is bij andere gebouwen op het plein komt terug in het ontwerp van de appartementen.

Stadsvilla’s in het groen
Naast de 30 appartementen worden er 14 stadsvilla’s gerealiseerd, tegenover de fietsenstalling en aan de Hoofdstraat. De geschakelde woningen krijgen voor hun deur strookjes met grond. Daar kunnen bewoners elkaar straks ontmoeten, of samen een tuintje van maken. De boom die op de hoek van de Hoofdstraat en het Stationsplein staat, blijft ook behouden.

Samenwerken aan het gebied
Voor het gebied rondom het station heeft de gemeente een samenwerkingsverband onder de naam VOF Forumpark. Samen met verschillende ontwikkelaars en aannemers is er sinds de jaren ’90 aan dit gebied gewerkt.

Planning

1 maart start de bouw door PHB Deventer. De bouw zal ongeveer anderhalf jaar duren.

Het Stationsplein

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar crescent-west@phbdeventer.nl.

Heb je verder nog vragen over de binnenstad? Mail dan naar binnenstad@apeldoorn.nl.

Inschrijven nieuwsbrief