Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Cultuur- en erfgoedinstellingen kunnen coronanoodsteun aanvragen

18-11-2020

De coronapandemie heeft een sterke wissel getrokken op cultuur- en erfgoedinstellingen. Veel activiteiten konden het afgelopen jaar niet plaatsvinden. Hierdoor zijn de instellingen inkomsten misgelopen of hebben zij extra kosten door de maatregelen moeten maken. Voor verenigingen en instellingen die hierdoor in hun voorbestaan worden bedreigd, opent de gemeente van 1 tot en met 31 januari de Subsidieregeling Coronanoodsteun Cultuur en Erfgoed Apeldoorn.

Mijn Apeldoorn

“We zien het afgelopen jaar dat er veel aandacht is uitgegaan naar de grote culturele instellingen. Hiervoor zijn gelukkig inmiddels al tal van regelingen. Voor de kleine instellingen en verenigingen is alleen tot nu toe weinig aandacht geweest. Terwijl zij juist zo belangrijk zijn voor de leefbaarheid van onze gemeente”, aldus wethouder Detlev Cziesso van kunst en cultuur.
Om te voorkomen dat de cultuur- en erfgoedinstellingen omvallen komt de gemeenten met deze regeling. “We zien dat veel kleine verenigingen afhankelijk zijn van contributie inkomsten maar ook van activiteiten die zij organiseren. Activiteiten die veelal niet door konden gaan het afgelopen jaar. En het zou heel zonde zijn als nu goedlopende verenigingen omvallen.”

Om in aanmerking te komen voor noodsteun, moeten de organisaties aangeven hoeveel hun netto schade in 2020 is geweest door de coronamaatregelen. De gemeente vergoed maximum 80% van de netto schade. Alle informatie over de noodsteunregeling en de complete voorwaarden zijn te vinden op www.apeldoorn.nl/subsidies. Noodsteun aanvragen kan vanaf 1 januari tot en met 31 januari 2021.