Stadsdichter
Fotograaf: Peter Lous
Stadsdichter

De stadsdichter is 'Poëtisch Ambassadeur van Apeldoorn'. Iemand met de gave om met een speciale blik naar de stad te kijken, te zien wat anderen niet zien en te zeggen wat anderen niet zeggen. De stadsdichter schrijft gedichten over actuele, lokale, culturele en maatschappelijke thema's.

Peter-Jan de Wilde

Peter-Jan is na Willem Bierman, Ria Borkent, Hanz Mirck, Aad van der Waal en Herman Kattemölle de zesde Stadsdichter van Apeldoorn. De voormalig huisarts startte op de middelbare school met cabaret, in zijn studententijd ontdekte hij het theater. Inmiddels heeft hij zes theaterstukken geschreven, waarin hij ook zelf met veel plezier op de planken heeft gestaan.

Ambassadeur van de stad

In zijn vakanties legt Peter-Jan mensen en plaatsen vast in verzen van zes regels. Die hobby gaat hij de komende twee jaar verder uitbouwen in het stadsdichterschap voor en over Apeldoorn. "Ik hoop tal van onderwerpen, die ik als stadsdichter tegen kom, in deze zes regels te vangen. Geen keurslijf, wel een uitdaging!"
Met ingang van januari 2023 is Peter-Jan de Stadsdichter van Apeldoorn. 

Peter-Jan de Wilde stadsdichter
Peter-Jan de Wilde, stadsdichter Fotograaf: Peter Lous

Ontspanning en cultuur

Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe en een prima uitvalsbasis door de groene omgeving en de vele attracties en verblijfslocaties op de mooie Veluwe.

Meer informatie

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op via cultuur-erfgoed@apeldoorn.nl 

Uw Reactie
Uw Reactie