Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Dovenetel

16-09-2021

Aan de Dovenetel in Apeldoorn zijn 43 verouderde kleine 'piramide'-woningen gesloopt en 52 nieuwe woningen gebouwd. Dit project was voor ons aanleiding om de openbare ruimte in deze buurt een mooie en grondige opknapbeurt te geven.

Mijn Apeldoorn

De nieuwe woningen aan de Dovenetel, van woningbouwvereniging de Woonmensen, zijn eind 2020 opgeleverd.

Samen maken we de buurt!

Bij de herinrichting van een buurt werken we zoveel mogelijk samen met bewoners. We organiseerden daarvoor diverse bewonersbijeenkomsten. De betrokkenheid was en is groot; enkele tientallen bewoners dachten actief mee. De gemeente is blij met deze betrokkenheid.

Openbaar groen, bijentuin, wadi en speelveld

We naderen nu de afronding van de werkzaamheden in de buurt. Met een groep enthousiaste bewoners zijn de laatste stukjes openbare ruimte ontworpen. Hieronder ziet u de ontwerpen voor de speelplek, bijentuin en wadi onder elkaar staan.

We hoopten alle werkzaamheden in het najaar af te ronden, maar dat gaat helaas niet lukken. Er is veel drukte bij de (groen)aannemers. Dit merken we in heel Apeldoorn. De bijentuin wordt in november aangelegd en de aannemers starten daarna in de derde week van januari met de laatste werkzaamheden. De laatste werkzaamheden zijn: aanleg openbaar groen, planten van bomen, aanleg wadi en aanleg speeltuin. Deze werkzaamheden duren naar verachting vier weken, als het weer meewerkt.

Speeltuin Zonnedauw

Speelplaats Zonnedauw - klik op de afbeelding voor de vergroting (jpeg, 937 KB).

Ontwerp bijentuin

Ontwerp bijentuin - klik op de afbeelding voor de vergroting (jpeg, 765 KB).

Ontwerp wadi

Ontwerp Wadi - klik op de afbeelding voor de vergroting (jpeg, 208 KB).

Zelf ook aan de slag?

Naast het feit dat wij als gemeente de buurt zo mooi en groen mogelijk gaan inrichten, kunt u zelf ook veel doen! Groen maakt onze stad koeler op hete dagen. Groen laat bij nat weer het regenwater beter weglopen. En groene straten zien er ook nog eens veel gezelliger uit, toch? Ook ondersteunen wij u met een subsidie graag als u uw regenwater af wilt koppelen van het riool. Want ook dát helpt enorm om verdroging tegen te gaan. Het filmpje in de kolom hiernaast geeft een beknopte samenvatting wat afkoppelen inhoudt.

We hebben alle informatie over wat u zelf kunt doen overzichtelijk op een rij gezet. Daarnaast is er ook een landelijke ‘tuincheck app’ ontwikkeld waarmee u kunt toetsen of uw tuin al voorbereid is op het veranderende klimaat.

Vragen?

Heeft u vragen over dit project? Dan kunt u contact opnemen met Marjolein Remmers, projectleider van de gemeente. Zij is te bereiken via m.remmers@apeldoorn.nl of telefonisch via het algemene nummer van de gemeente: 14 055.