Hulp bij het isoleren en verduurzamen van uw woning

Isoleren en verduurzamen van uw huis levert direct voordelen op. Het bespaart geld, dat is fijn voor uw portemonnee. En het bespaart energie, dat is goed voor het milieu. Op deze pagina leest u welke ondersteuning de gemeente en andere organisaties bieden bij energie(kosten).

Heeft u een brief ontvangen voor energiehulp?

Naast het aanvragen van Energietoeslag gaat de gemeente sommige sociale huurders helpen met het betalen van spullen die de energierekening naar beneden brengen. Bijvoorbeeld een energiezuinige koelkast of gevoerde gordijnen tegen de tocht. Wij werken hiervoor samen met deA. Dit is een energiecoöperatie uit Apeldoorn. Huurders die in aanmerking komen, krijgen van ons een brief. We starten met het versturen van brieven naar huurders met een woning met het energielabel E, F en G. Wanneer u de brief heeft ontvangen, kunt u de hulp aanvragen

Heeft u een brief ontvangen over subsidie voor woningisolatie?

Wij willen ook woningeigenaars met een laag inkomen helpen hun huis te verduurzamen. Dit doen we door minder energie te gaan gebruiken door het huis te isoleren. Daarvoor wordt nu subsidie aangeboden. Hiermee kunt u bijvoorbeeld uw vloer of muren isoleren. Samen met deA kijken we hoe u het beste uw huis kunt isoleren. DeA is een energiecoöperatie uit Apeldoorn en helpt ook bij de uitvoering. Twijfel niet en maak gebruik van deze subsidie. Het geven van subsidie gaat op aanvraag en is voor een beperkt aantal huizen. U kunt de subsidie aanvragen vanaf maandag 12 december 12:00 uur. 

Het Energiepunt Apeldoorn

Bij het Energiepunt kunt u terecht voor al uw energie- en duurzaamheidsvragen. U krijgt gratis informatie over en praktische voorbeelden van grote en kleine energiebesparende mogelijkheden. Zoals het isoleren of ventileren van uw woning.

Heeft u een korte vraag of wilt u een bepaald product bekijken zoals een warmtepomp of een ventilatiebox, dan kunt u tijdens de openingstijden zo binnen lopen.

Heeft u een uitgebreide vraag, dan kunt u een afspraak maken met één van onze coaches op het Energiepunt. Zij nemen u met behulp van een stappenplan graag mee in de verduurzaming van uw woning.

Verder kunt u op het Energiepunt terecht voor het lenen van apparatuur, zoals luchtkwaliteitsmeters, CO2-meters en warmtebeeldcamera’s. Daarmee meet u hoe duurzaam uw huis is.

Overige eenvoudige besparingstips en mogelijkheden

U kunt ook zelf eenvoudig energie besparen door bijvoorbeeld minder lang te douchen of uw thermostaat een paar graden lager te zetten.

Kijk op de website van de Milieu Centraal voor veel bespaartips.

Bent u benieuwd of er een subsidie beschikbaar is als u uw huis wilt verduurzamen? Of als u samen met uw buren uw appartementencomplex wilt verduurzamen? Of als u in uw eigen buurt een activiteit rond duurzame energie wilt organiseren? Alle financieringsmogelijkheden op een rij:

Meer informatie

Heeft u een vraag? Of wilt u meer informatie?

Kijk eerst tussen de veelgestelde vragen. Staat uw vraag hier niet bij? Stuur dan een e-mail naar energietoeslag@apeldoorn.nl. Voor vragen kunt u ook bellen naar 14 055 (kies voor optie 7 in het keuzemenu). Wij zijn te bereiken van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Uw Reactie
Uw Reactie