Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Fietsenstallingen

In de binnenstad van Apeldoorn zijn diverse bewaakte fietsenstallingen.

Mijn Apeldoorn

Een overzicht van de locaties en openingstijden van de fietsenstallingen in Apeldoorn vindt u op de website Veiligstallen.

Naast deze website is er nog een manier om snel alle informatie over de Apeldoornse fietsenstallingen op te zoeken: via de app FietsPlek Apeldoorn. Via deze app -beschikbaar voor zowel Android als iOS- kunnen fietsers voortaan precies zien waar fietsenstallingen zijn, hoeveel vrije plekken de gemeentelijke stallingen op dat moment hebben en welke voorzieningen ze bieden. De app toont automatisch de dichtstbijzijnde stalling het eerst. Ook is er een route naar elke stalling op te vragen. De gemeente Apeldoorn liet de app ontwikkelen omdat zij zoveel mogelijk wil stimuleren dat mensen die het centrum of een station bezoeken hun fiets in een stalling parkeren, in plaats van ‘wild’ parkeren. Want fietsen die her en der geparkeerd staan zorgen in de binnenstad regelmatig voor overlast, voor zowel winkeliers als winkelend publiek.

De stallingen in de binnenstad en die bij de drie treinstations in Apeldoorn zijn allemaal opgenomen in de app.

Voor de stallingen bij de stations geldt dat te zien is waar de stalling zich bevindt, en is een route er naartoe op te vragen. Informatie over het aantal vrije plekken in deze stallingen, en het aantal beschikbare OV fietsen, is te bekijken via de app van de NS.