Apeldoorn DrinkWater!
Fotograaf: master1305 - freepik.com
Apeldoorn DrinkWater!

DrinkWater! wordt water drinken weer de normaalste zaak van de wereld. Door het geven van voorlichting en het scheppen van de juiste voorwaarden ontdekken kinderen dat water drinken lekker, gezond en zelfs leuk is.

Met Apeldoorn DrinkWater wordt water drinken weer de normaalste zaak van de wereld

Het drinken van veel gezoete dranken is één van de oorzaken van overgewicht en obesitas bij kinderen. Door gezoete dranken te vervangen door water, verbeteren we dus de gezondheid van kinderen. Daarnaast heeft water nog vele andere voordelen. Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst stimuleert dan ook het waterdrinken bij kinderen met de campagne Apeldoorn DrinktWater! voor basisscholen.

 
 

Met DrinkWater! wordt water drinken weer de normaalste zaak van de wereld. Door het geven van voorlichting en het scheppen van de juiste voorwaarden ontdekken kinderen dat water drinken lekker, gezond en zelfs leuk is. We geven basisscholen de tools om deze voorlichting en voorwaarden te realiseren op een laagdrempelige manier.

Voordelen van water drinken

Dat water drinken gezond is, is ondertussen wel algemeen bekend. Maar hoe ongezond gezoete dranken zijn, is soms nog een hele verrassing! Ook voor bijvoorbeeld voormalig kinderburgemeester Jorn, die de suikerklontjestest deed.

Kinderburgemeester Jorn doet de suikerklontjestest

Water is dus gezond, het lest de dorst, is goed voor je lijf, je huid en je brein. Welke voordelen heeft water nog meer?

  • Door water te drinken, krijgen kinderen minder ongezonde suikers binnen, Zo krijgen we dus gezondere leerlingen!
  • Doordat er geen suiker in water zit, krijgen kinderen ook geen dip in hun bloedsuikerspiegel. En dat betekent: betere concentratie in de les!
  • Het geeft minder afval, omdat waterflessen vaker gebruikt kunnen worden. Het allerbeste is natuurlijk een duurzame waterfles, zoals de DrinkWater!-bidon;
  • Water is niet plakkerig als er geknoeid wordt. Geen plakkerige handjes, tafels of vloer meer!

Wat houdt de DrinkWater!-campagne voor scholen in?

Als school kun je de Apeldoorn DrinktWater! zo groot of zo klein maken als je wilt. Samen spreken we af welke invulling voor jullie het meest werkbaar is. Bijvoorbeeld 1 dag per week water te drinken, elke dag tijdens het 10-uurtje of de hele dag.

Apeldoorn DrinktWater Campagne

De volgende Apeldoorn DrinktWater!-campagne wordt medio 2023 weer gevoerd.

Je hoeft als school niet alles zelf te doen. Vanuit Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst Apeldoorn leveren we onder andere ouderbrieven, posters en duurzame bidons voor iedere leerling en leerkracht en meer (beeld)materialen. Alles om de overgang zo makkelijk mogelijk te maken. Aan de ondersteuning en de middelen zitten geen kosten verbonden.

De volgende Apeldoorn DrinktWater!-campagne wordt medio 2023 weer gevoerd.

Uw Reactie
Uw Reactie