Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Naar De binnenstad

Haven centrum

Een woonomgeving direct aan het kanaal en veel groen om en voor de deur maar toch ook in de binnenstad. Dat maakt van Haven Centrum een aantrekkelijke, unieke en echt Apeldoornse woonbuurt.

Begin mei starten de werkzaamheden

Binnenkort starten de werkzaamheden in het gebied Haven Centrum. Het groene binnenhof wordt aangelegd en het gebied Stadkade en Havenweg wordt bestraat. Meer informatie is te lezen in de brief aan bewoners van het gebied. Hieronder kunt u kaarten downloaden waarop u kunt zien wat er gaat gebeuren en in welke volgorde de werkzaamheden worden uitgevoerd. Indien u vragen heeft over de uitvoering van de werkzaamheden of over het gebied Haven Centrum dan kunt u contact opnemen met Ekkie Bruintjes via (055) 580 2670.

Download tekeningen

Terugblik

Het gebied Haven centrum maakt deel uit van de Kanaaloevers. De meeste projecten die onderdeel zijn van de Kanaaloevers zijn afgerond

Jaren geleden waren er al plannen voor Haven centrum met een hoog stedelijke invulling, maar die bleken door de economische crisis niet haalbaar. Daarom is er voor een  ander concept met voornamelijk grondgebonden woningen  gekozen.

Een nieuw plan

De gemeente Apeldoorn heeft samen met Dura Vermeer en woningstichting Ons Huis een nieuwe invulling gegeven aan een groot gedeelte van het gebied Haven centrum. Er zijn koop en huurwoningen gebouwd. Alle tot nu toe gebouwde woningen en appartementen zijn bewoond.

De bedoeling is om tegen de bestaande parkeergarage Koningshaven nog appartementen te bouwen en de ingang van de parkeergarage te verplaatsen naar de gevel die in het verlengde van de Korte Molenstraat ligt zodat je rechtdoor de garage in kan.

De woonomgeving rond de woningen die in 2019 zijn gebouwd wordt nu verder afgewerkt In het plan is veel aandacht voor groen en spelen. De Havenweg, Stadskade en de groene binnenhof van de nieuwe woningen worden nu aangepakt. De toegangsroute naar de particuliere parkeergarage van het Woondrome en Residence Koningshaven loopt na de herinrichting via de Havenweg-Stadskade.

Meer informatie

Vragen

Hebt u vragen over de verdere ontwikkeling van het gebied Haven centrum? Neem dan contact op via havencentrum@apeldoorn.nl.

Inschrijven nieuwsbrief