Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Naar De binnenstad

Hertzberger Park

Het is een wereldberoemd gebouw, en het meest iconische van architect Herman Hertzberger. Jarenlang was het de thuisbasis van Centraal Beheer, inmiddels staat het helaas al een poos leeg. De ontwikkelaar Certitudo werkt hard aan plannen om het gebouw nieuw leven te geven.

21-6-2021

Complexe opdracht

De ontwikkelaar Certitudo werkt aan een plan  dat financieel haalbaar is en de monumentale waarde van het pand respecteert. Helaas blijkt het binnen de gemaakte afspraken heel lastig om een plan te maken voor het pand. 

Dat heeft een aantal redenen. Door de indeling van het monumentale gebouw zijn er binnen veel loze ruimtes en is het lastig om woningen te maken die voldoende daglicht binnen krijgen. Daarnaast moet er veel gedaan worden om de brandveiligheid op orde te krijgen. 

Doordat de ontwikkeling van het monumentale pand niet lukte, stond ook de ontwikkeling van de gebouwen en het gebied rondom het pand stil. De gebouwen staan grotendeels  leeg en het terrein verloederde, wat een troosteloos gezicht gaf. 

Hoe nu verder? 

Certitudo is bezig met een nieuw plan waarmee een nieuwe stap in het proces gezet kan worden.  Certitudo wil de architect van het gebouw, Herman Hertzberger, ook een rol  in het ontwerpproces  geven. In de tussentijd heeft Certitudo werk gemaakt van het aanpakken van de verloederde uitstraling door onder andere kapotte ramen te vervangen.

Daarnaast wil de gemeente graag meewerken om de ontwikkeling van het pand en de omgeving makkelijker te maken. Zo wil de gemeente onder andere extra grond verkopen als dat nodig is en wil de gemeente het maximaal aantal woningen dat in het pand moet komen verhogen. Op deze manier hopen Certitudo en de gemeente  het pand zo snel mogelijk een nieuwe toekomst te kunnen geven. 

Wil je meer weten?

Heb je nog vragen? Mail dan naar binnenstad@apeldoorn.nl

Bron foto: www.hertzbergerpark.nl

Inschrijven nieuwsbrief