Waarvoor kunt u bij het Wmo-loket terecht?
Neem contact op met het Wmo-loket als u advies wilt of als u een indicatie voor huishoudelijke hulp wilt aanvragen. We bespreken wat u zelf kunt doen en welke mogelijkheden er zijn voor hulp. Als u een indicatie krijgt, kunt u op 2 manieren hulp krijgen. De gemeente kan het voor u regelen en betalen (zorg in natura). U krijgt dan hulp van één van de aanbieders waar de gemeente een contract mee heeft. U kiest dan zelf van welke aanbieder u hulp wilt. Of u kiest ervoor om met een persoonsgebonden budget (PGB) de hulp in te kopen bij iemand die u zelf kiest.
Wat betaalt u aan eigen kosten?
Als u ondersteuning of een hulpmiddel van de Wmo gebruikt, betaalt u bijna altijd een eigen bijdrage. Het maakt niet uit of u deze ondersteuning of het hulpmiddel in natura ontvangt, of in de vorm van een persoonsgebonden budget. Meer informatie leest u op de pagina eigen bijdrage.
Heeft u huishoudelijke hulp nodig na een operatie of ziekenhuisopname?
Sommige zorgverzekeringen vergoeden dan een aantal uur huishoudelijke hulp. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekering.
Heeft u nu ondersteuning voor huishoudelijke hulp en loopt deze binnenkort af?
U hoeft niets te doen als u geen huishoudelijke hulp meer nodig heeft.
Laat het ons weten als u uw ondersteuning wilt verlengen, dit gebeurt bij voorkeur 8 tot 12 weken voor de einddatum van uw ondersteuningsperiode. Maak daarvoor een afspraak met de Wmo-consulent.
Het gesprek met de Wmo-consulent zal ongeveer een uur tot anderhalf uur duren. Wij vragen u hier rekening mee te houden bij met maken van andere afspraken.
Ook interessant