Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Ik heb een plan! Waar begin ik en hoe betrek ik anderen daarbij?

Stel, u heeft een plan, bijvoorbeeld om te bouwen of verbouwen. Bij veel plannen is het zo dat omwonenden op de een of andere manier ook iets gaan merken van uw plan, of ermee te maken krijgen. Dit geldt zowel voor een groot project, als een klein project. En dus zowel voor een particulier die een nieuwe garage of dakkapel wil bouwen, als een ontwikkelaar die een nieuw appartementencomplex wil realiseren.

Mijn Apeldoorn

Voor vrijwel alle projecten, groot en klein, geldt dat u er goed aan doet om omwonenden vroegtijdig bij uw plannen te betrekken. Of misschien zijn er wel bedrijven, of een school, of andere organisaties in de buurt die ook te maken krijgen met uw plan. Ook voor hen geldt; betrek ze er vroegtijdig bij.

Op deze pagina bieden wij u een overzichtelijk stappenplan aan waarmee u kunt zien hoe u het betrekken van uw omgeving kunt aanpakken. Heeft u dat gedaan en bent u klaar om een vergunning aan te vragen? Dan vindt u op deze pagina ook een vragenlijst waarmee we u helpen om op een makkelijke manier te beschrijven hoe u uw omgeving betrokken heeft en wat de uitkomst daarvan is. U kunt er ook voor kiezen om hier zelf een verslag over te schrijven. Dat mag ook, dat beslist u zelf.

U dient deze ingevulde vragenlijst of uw verslag vervolgens samen met uw vergunningaanvraag in bij de gemeente, zodat de gemeente dit mee kan nemen in de beoordeling van uw plan.

Waarom belangrijk?

Omgevingswet

Verschillende vormen van participatie

Participatie in 10 stappen

Participatie klaar, vergunning aangevraagd, en dan?

Informeren over uitvoering