Homepage Apeldoorn.

Naar werken voor Apeldoorn

Jeroen Joon (53) Wethouder Ruimte, Economie en Ondernemende Stad

Groeien, leren, me ontwikkelen – als bestuurder wil ik verder komen. Na een wethouderschap in twee kleine gemeenten had ik veel zin om in Apeldoorn aan de slag te gaan. Met meer dan 100.000 inwoners liggen de problematieken en kansen hier een flink niveau hoger. En tegelijk is het gewoon een topgemeente. Ruim, groen, met een prettige leefsfeer, veel events, bruisend ondernemerschap en een voortrekkersrol in de regio.

Ik heb jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt, maar eerlijk gezegd is het wethouderschap minstens zo dynamisch. In deze rol kun je echt dingen ontwikkelen, veranderen en verbeteren. Juist op lokaal niveau kun je impact hebben. En geloof me, de gemeente is zeker geen logge organisatie die niet vooruitkomt. Ik werk met enorm gepassioneerde en deskundige ambtenaren die op topniveau presteren om Apeldoorn verder te krijgen. Als je zelf vaart maakt, kun je flinke stappen zetten.

‘Ik hou ervan om het debat aan te gaan en het beste voor de gemeente te zoeken’


Veel energie, dat is zeker een voorwaarde voor deze baan. De agenda zit propvol en je maakt lange dagen. Je moet goed kunnen schakelen tussen soorten mensen en organisaties. Sensitief zijn, maar ook een lolletje kunnen maken. Hard werken dus, maar ik vind het – sorry, typisch Nederlands – superleuk. Er komen forse uitdagingen op tafel, maar je maakt ook zoveel moois mee. Bij bijzondere momenten sta je vooraan, je mag bij bedrijven binnenkijken en je spreekt heel veel mensen. Dat is genieten.

Uiteindelijk werk ik toe naar een nog mooier Apeldoorn. Veel dingen gaan al goed, maar het kan beter. We leven in een tijd waarin we onze gemeente nog ondernemender, duurzamer en aantrekkelijker kunnen maken. Als college gaan we daarvoor. Natuurlijk samen met de raad, want die is de baas. Ik hou van het debat en ik laat me graag aanscherpen – net zo goed door de oppositie als door de coalitie. Uiteindelijk willen we immers hetzelfde: het beste voor de gemeente.

Jeroen Joon in het kort

1999-2002 Nyenrode Business Universiteit
2009-2018 Ondernemer bij MVV Nederland
2018-nu Wethouder bij gemeente Apeldoorn

Wie worden jouw collega’s?

Bekijk meer verhalen