Ga naar de homepage

Kennissessie JOGG

12-10-2017 15.30 uur

Opvoed-professionals leren en genieten in Apenheul.

Mijn Apeldoorn

Op 9 oktober ontmoetten ruim 75 professionals elkaar in de St@art in Apenheul. Deze leerzame netwerkmiddag werd hen aangeboden door Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), om de driejarige samenwerking te vieren. Vanuit de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Hattem, Lochem en Voorst kwamen leerkrachten, artsen, diëtisten, GZ-psychologen en fysiotherapeuten om te luisteren naar de inspirerende verhalen.

Bioloog Patrick van Veen en gorilla-verzorger Martine Verhei vertelden vol enthousiasme over paralellen tussen apen en mensengedrag én wat we van apen kunnen leren. Hierna nam kinderarts Dirk Jan Pot, werkzaam in het Gelre Ziekenhuis, de aanwezigen mee in wat hij dagelijks meemaakt. Hij ziet dat een gezond gewicht grote invloed heeft op het welbevinden van opgroeiende kinderen. Net als bij apen blijken ouders onmisbaar bij het aanleren van gezond gedrag, lees minder eten en meer bewegen.

De reacties waren zeer positief. “Een leuk cadeautje, en boeiend voor alle verschillende groepen aanwezigen”, aldus een deelneemster vanuit de 'gezonde school'. “Wat ik geleerd heb? Dat we sociale wezens zijn en hoe belangrijk het is dat we in een veilige, comfortabele omgeving kunnen opgroeien.” Dit geeft een andere aanwezige terug.