Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Vier kandidaten in de race voor de kinderburgemeester-titel

Vijftien kinderen uit Apeldoorn stuurden filmpjes in met hun motivatie om de nieuwe kinderburgemeester te worden. Kinderburgemeester Lian en Wethouder Anja Prins (o.a. jeugdparticipatie) beoordeelden de filmpjes op motivatie, communicatieve vaardigheden en creativiteit. Een lastige klus waar uiteindelijk vier kandidaten uit rolden.

Mijn Apeldoorn

Bovenbouwleerlingen van Apeldoornse scholen mogen stemmen

Ook dit jaar brengen kinderen uit de bovenbouw van alle Apeldoornse scholen een stem uit op hun favoriet. Donderdag 16 juni worden stembussen en stembiljetten naar de scholen verzonden en vanaf dan hebben de scholen twee weken de tijd om te stemmen.

Filmpjes van de kandidaten

Met onderstaande inzendingen hebben de vier Apeldoorners een plek in de top 4 gehaald. Op basis hiervan kunnen leerlingen hun stem uit brengen. Natuurlijk staat het de kandidaten vrij om daarnaast nog zelf campagne te voeren. Online of op school.

Jolie Wentink (11 jaar, groep 7, Zonnewende)
Lize Vrolijk (9 jaar, groep 6, de Korf)
Mark Hordijk (11 jaar, groep 7, Eben-Haezerschool)
Morris Dhondt (9 jaar, groep 6, KWS)

Uitslag op 6 juli

Op woensdg 29 juni worden de stembussen opgehaald en de stemmen geteld. Op 6 juli wordt de winnaar -en dus nieuwe Kinderburgemeester- verrast in de klas. Hij of zij is nog niet meteen Kinderburgemeester, de overdracht van de keten is pas in de eerste schoolweek na de zomervakantie. Tot die tijd vervult Lian nog de rol als Kinderburgemeester.


Uw Reactie
Uw Reactie