Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Koppel regenwater afMijn Apeldoorn

Afkoppelen betekent dat het regenwater van uw dak niet langer direct in het riool verdwijnt. We voorkomen hiermee dat het riool overstroomt en hergebruiken het schone regenwater. Maar waarom is dat zo belangrijk?

  • Er is meer ruimte in het riool dus minder kans op wateroverlast en -schade.
  • Schoon regenwater wordt niet onnodig gezuiverd. Hierdoor werken de zuiveringsinstallaties beter.
  • Grondwater wordt aangevuld doordat het regenwater in de grond verdwijnt, hiermee helpen we ook verdroging voorkomen.
  • Regenwater is goed voor planten, bomen en de natuur om ons heen.

Kortom, mens en natuur worden beter van afkoppelen. Dus helpt u mee?

Hoe kunt u afkoppelen?

Afkoppelen kan op veel verschillende en eenvoudige manieren. Een aantal factoren (zoals uw bodemsoort, de ruimte die u hebt en het terrein waar u het wilt toepassen) bepalen welke manier voor u het meest geschikt is!

We onderscheiden twee soorten afkoppelmogelijkheden, namelijk bovengronds en ondergronds. In beide gevallen zaagt u de regenpijp af en verdwijnt het regenwater dat op uw dak valt niet meer in het riool. Vervolgens kunt u het regenwater naar uw tuin laten weglopen. Dit zijn voorbeelden van bovengronds afkoppelen. U kunt er ook voor kiezen om de regenpijp aan te sluiten op een grindkoffer of infiltratiekrat die onder de grond ligt. Dit zijn voorbeelden van ondergronds afkoppelen.

Vraag online subsidie aan

Als u gaat afkoppelen is de kans groot dat u in aanmerking komt voor subsidie! Vraag de subsidie direct online aan. Hier leest u ook meer over de voorwaarden, bijvoorbeeld voor welke gebieden in Apeldoorn de subsidie geldt.

 

 

   • Afkoppelen regenwater in regentonBekijk een grotere versie