Ga naar de homepage

Geen scheur in vloer stadhuis

07-02-2019 22.00 uur

Uit nader onderzoek blijkt dat er geen scheur zit in de vloer van de centrale hal in het stadhuis. De schade die te zien is op de foto’s is het gevolg van afbrokkelend marmer.

Mijn Apeldoorn

Update situatie stadhuis

08-02-2019 09.40 uur

Uit nader onderzoek blijkt dat er geen scheur zit in de vloer van de centrale hal in het stadhuis. De schade die te zien is op de foto’s is het gevolg van afbrokkelend marmer. Door sloopwerkzaamheden is het gebouw in beweging. Marmer beweegt niet mee en brokkelt daardoor af.

Parkeergarage Marktplein

In één van de balken in de parkeergarage onder het stadhuis zijn scheurtjes gevonden. Het lijkt erop dat het om oude scheurtjes gaat. Vanochtend heeft nader onderzoek plaatsgevonden of er nog andere schade aanwezig was. Dit is niet het geval. De volledige parkeergarage is weer beschikbaar. De fietsenstalling is open volgens openingstijden die gelden tijdens de verbouwing.

Geen risico

Tijdens de raadsvergadering op donderdagavond 7 februari heeft niemand risico gelopen. Het stadhuis is uit voorzorg ontruimd en gesloten. Ook op dit moment is er geen enkel risico en kan de parkeergarage en fietsenstalling gewoon gebruikt worden.

Stutten parkeergarage Marktplein

Sinds een paar weken staan er stutten in de parkeergarage. Deze staan daar vanwege het demonteren van de vide. Er is geen verband met de gebeurtenissen van donderdagavond 7 februari.

Zaterdagmarkt

De markt van zaterdag staat er gewoon.

Parkeergarage weer open

07-02-2019 23.30 uur

Drie ingangen van de parkeergarage waren vanavond tijdelijk afgesloten, vanwege nadere inspectie aan het plafond. Die ingangen zijn inmiddels weer open en mensen kunnen nog steeds hun auto uit de garage halen. Een deel van de parkeergarage is afgezet, omdat de constructie van het deel onder de hal van het stadhuis nader wordt onderzocht. Uit nadere inspectie van het plafond van de parkeergarage bleek dat ook daar een scheur te zien was. Die levert geen acuut gevaar op. Morgen komt de constructeur die destijds betrokken was bij de bouw van het stadhuis voor nader onderzoek. De parkeergarage en de fietsenstalling zijn morgen open, op het afgezette deel onder het stadhuis na.

Stadhuis uit voorzorg gesloten

07-02-2019 22.00 uur

Het stadhuis aan het Marktplein is vanavond rond kwart voor negen uit voorzorg gesloten en ontruimd. De aanleiding was een zichtbare scheur in de vloer van de centrale hal. Op dat moment waren er in een aantal zalen op de begane grond politieke markten aanwezig. Uit voorzorg werden de aanwezigen via de omroepinstallatie opgeroepen naar buiten te gaan.

Bouwinspecteurs zijn aanwezig en een constructeur is onderweg.

Automobilisten kunnen niet meer terecht inde parkeergarage onder het stadhuis om te parkeren, maar vooralsnog kunnen de nu geparkeerde auto’s wel uitrijden.

Het stadhuis wordt vanwege een grootschalige renovatie sinds augustus alleen nog voor raadsvergaderingen en politieke markten gebruikt. De ambtenaren werken in een pand elders in de stad.

We houden u op de hoogte via deze site en via Twitter.  • Stadhuis Apeldoorn