Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Naar De binnenstad

Marktstraat en Beekstraat

De Marktstraat en Beekstraat hebben een grote opknapbeurt gekregen. De Marktstraat wordt steeds duidelijker een klimaatstraat en ook de Beekstraat is een stuk aantrekkelijker geworden.

De Marktstraat met de Marktstroom  De Beekstraat

 

Aansluiten bij het winkelgebied

Grote kans dat de Marktstraat en de Beekstraat niet op je vaste route door de stad lagen. Dat is jammer, want ook in deze straten zitten ondernemers die je met open armen willen ontvangen. Om dit duidelijker te maken, zijn er een aantal dingen veranderd.

De beide straten hebben nu dezelfde klinkers als de Hoofdstraat en andere zijstraten. Hierdoor is het duidelijker dat ook deze straten bij het winkelgebied horen. Ook wordt het voetgangersgebied uitgebreid. Deze stopt nu nog op de grens van de Hoofdstraat met de Beekstraat. Auto’s, busjes en vrachtwagens mogen nu dus nog de hele dag door de Marktstraat en Beekstraat rijden. Dat maakt winkelen daar minder ontspannen. Deze straten worden bij het voetgangersgebied gevoegd. De verzinkbare palen die dit gebied aangeven komen dan in de Beekstraat net voorbij P1, die natuurlijk wel bereikbaar blijft voor auto’s.

Klimaatstraat

De Marktstraat wordt een klimaatstraat. Door verschillende maatregelen te nemen zorgen we ervoor dat het in de Marktstraat minder warm wordt en dat regenwater beter afgevoerd kan worden. Wil je meer weten? Kijk dan op www.apeldoorn.nl/klimaatstraat.

Planning

De werkzaamheden aan de straten zijn afgerond. De Marktstroom wordt in het najaar van 2020 verder aangelegd, tot aan de Deventerstraat. De werkzaamheden worden nu voorbereid. Omwonenden en ondernemers krijgen binnenkort meer informatie.

Het eerste deel van de Beekstraat is klaar   De voorbereiding van de Marktstroom

Wil je meer weten?

Klimaatstraat
Afkoppelen regenwater

Heb je nog vragen? Mail dan naar binnenstad@apeldoorn.nl

Inschrijven nieuwsbrief