Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Nationale ombudsman op bezoek in Apeldoorn

09-09-2021

De Nationale ombudsman Reinier van Zutphen bezoekt op donderdag 9 september de gemeente Apeldoorn. De ombudsman gaat onder andere met de gemeenteraad in gesprek over onderwerpen als klachtbehandeling en zijn rol als lokale ombudsvoorziening voor de gemeente Apeldoorn. Daarnaast spreekt hij enkele ambtenaren over de coronaregelingen en krijgt hij een rondleiding in de binnenstad.

Mijn Apeldoorn

Wethouder dienstverlening Wim Willems kijkt uit naar het bezoek van de ombudsman. “Wij zijn de afgelopen jaren aan de slag gegaan om onze dienstverlening te verbeteren. Belangrijk onderdeel daarvan is dat we klachten goed en zorgvuldig afhandelen. Mooi om met de Nationale ombudsman te kunnen delen hoe we dat doen in Apeldoorn.”

Naast het bezoek aan de raad spreekt de ombudsman ook ambtenaren die betrokken zijn bij de coronaregelingen. Willems: “Veel van de coronaregelingen zijn in Den Haag bedacht. De papieren werkelijkheid is alleen vaak anders dan de praktijk. Daarom proberen we zoveel mogelijk maatwerk te leveren, zodat we de inwoners die dat nodig hebben alsnog kunnen helpen. Ik ben dan ook blij dat we de ombudsman hierover kunnen vertellen. Ik denk ook dat we op deze manier veel klachten hebben weten te voorkomen.”