Veelgestelde vragen over de Parkstraat

De binnenstad van Apeldoorn heeft te maken met leegstand. Ook de Hoofdstraat. Daarom krijgt dit gebied in de nieuwe visie een gemengde functie, waar het heerlijk wonen, werken, winkelen en recreëren is. Het idee bij de lange Parkstraat is dat deze lijn verschillende herkenningspunten met elkaar verbindt. Zo betrekken we herkenbare, markante plekken in de binnenstad weer bij de Hoofdstraat. Deze herkenningspunten samen staan voor de eigenheid van Apeldoorn en daarmee onderscheiden we ons van andere steden.

De Parkstraat loopt vanaf het Stationsplein tot aan Paleis het Loo, dus de Hoofdstraat en de Loolaan. In 2022 starten we met voorbereiden van Parkstraat-Zuid. Daar bedoelen we de Hoofdstraat van het Stationsplein tot de Oranjerie mee.

2021 – verkenningen
2022/2023 – voorbereiden project Parkstraat-Zuid
2024 – start uitvoering project Parkstraat-Zuid

Het project Parkstraat werken we de komende 15 jaar aan. Het deelproject Parkstraat-Zuid duurt minimaal 5 jaar.

We streven naar een bereikbare binnenstad, ook bij de planning van projecten nemen we dat mee als belangrijk uitgangspunt en randvoorwaarde. We stemmen de werkzaamheden zo goed mogelijk af om overlast te beperken en de bereikbaarheid zo goed mogelijk te houden.

Meer informatie

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws over de Parkstraat.

Wilt u het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Abonneer u dan op de binnenstad nieuwsbrief.
Heeft u vragen over dit project? Bekijk de veelgestelde vragen over de Parkstraat.
Andere vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar binnenstad@apeldoorn.nl.

Uw Reactie
Uw Reactie