Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Omgevingsvergunning (ver)bouwen en renoveren (en reclame)

Wilt u (ver)bouwen, renoveren of een reclame-uiting plaatsen? Dan hebt u vaak een omgevingsvergunning voor bouwen nodig. Hier zijn kosten aan verbonden. Soms mag u uw bouwplan zonder vergunning uitvoeren. Voor vragen en advies over de omgevingsvergunning kunt u terecht bij het Omgevingsloket. Dit kan zowel aan de balie als telefonisch. Wilt u de balie bezoeken of telefonisch informatie opvragen? Maak dan een afspraak via de knop 'Afspraak maken'.

Mijn Apeldoorn

Afspraak maken

Vergunningvrij bouwen

Bouwen

Concept aanvraag

Versnelde procedure (VIP)

Kosten

Voor elke aanvraag brengen we kosten in rekening, de zogenoemde leges. Leges is een belasting die door de gemeenteraad wordt vastgelegd in de Legesverordening. Voor elke aanvraag worden leges in rekening gebracht, ook als u geen vergunning krijgt. Als u een aanvraag doet en u blijkt geen vergunning nodig te hebben, dan brengen wij een bedrag van € 250,- in rekening.

Soms kunnen we een vergunning alleen verlenen als we een ontheffing toepassen. Bijvoorbeeld als uw bouwplan in strijd is met de voorschriften bestemmingsplan. Voor het verlenen van de ontheffing brengen wij u extra leges in rekening. De hoogte daarvan is afhankelijk van het type ontheffing die nodig is.

Nieuwbouw en uitbreiding van een bestaand gebouw

Als u nieuw wilt bouwen of een bestaand gebouw wilt uitbreiden, berekenen we de leges via het normkostensysteem. Het begintarief is € 400,-. Daar bovenop komt een vast bedrag per vierkante meter gebruiksoppervlak. Het vaste bedrag is afhankelijk van het soort bouwwerk. Zo is het tarief voor een houten blokhut € 7,85 per m2 en het tarief voor een vrijstaande woning € 35,00 per m2. U kunt zelf globaal berekenen wat de hoogte van de leges is. Bekijk hiervoor de Legesverordening

Aan het indienen van een sloopmelding zijn geen kosten verbonden.

Andere bouwwerken

Voor alle andere gevallen baseren we de leges op de geraamde bouwkosten. Voor elke € 500,- bouwkosten brengen we € 12,25 leges in rekening, met een minimum van € 400,-.

Aanvragen

Wet Bibob

Dit product vraag je aan met DigiD

Uw Reactie
Uw Reactie