Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Parkeren: veelgestelde vragen

Sinds 5 januari 2021 kunnen inwoners en bedrijven online hun parkeervergunningen aanvragen, wijzigen en opzeggen. Ook een parkeerregeling voor bezoekers kunt u vanaf nu thuis regelen

Mijn Apeldoorn

Als het online aanvragen niet lukt, is het ook mogelijk om aan de balie uw vergunning te regelen. Lees verder over de parkeervergunning voor bewoners

Gegevens automatisch overgezet

De gegevens van al onze vergunninghouders zijn overgezet naar het nieuwe systeem. U hoeft daarvoor niets te doen. Als u wijzigingen wilt doorgeven, zoals een ander kenteken of als u gaat verhuizen, dan doet u dat vanaf nu in het nieuwe systeem.

Bezoekers online aanmelden

U kunt uw bezoekers online aan- en afmelden

Privacy

Gemeente Apeldoorn hecht veel waarde aan de privacy van haar inwoners. Het nieuwe parkeervergunningensysteem voldoet op alle punten aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Medewerkers van de gemeente of van de leverancier van het systeem hebben geen inzicht in de door u geregistreerde kentekens.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit onderwerp? Kijk dan bij de veelgestelde vragen hieronder. Heeft u een andere vraag? Stel deze via het online contactformulier. U kunt ook bellen met 14 055, keuze 6 (vragen over parkeervergunningen).

Veelgestelde vragen

Het digitaliseren van de parkeervergunning en de bezoekersregeling heeft als voordeel dat inwoners en bedrijven zelfstandig, dus ook buiten kantoortijden, hun vergunningen kunnen aanvragen en wijzigingen kunnen doorgeven. Ook zijn de vergunningen dan direct geactiveerd.

Een ander belangrijk voordeel is dat de handhaving op die manier verbeterd wordt. Doordat de kentekens in het Nationale Parkeer Register worden opgeslagen, is het mogelijk om scanauto’s in te zetten. Daarmee kan vaker en nauwkeuriger gehandhaafd worden of iemand wel op een rechtmatige plek geparkeerd staat.

Ik wil een vergunning aanvragen/verlengen. Hoe werkt dat?

Ik heb geen smartphone, pc of tablet. Kan ik het ook op een andere manier regelen?

Ik zie mijn vergunning niet terug in het overzicht. Wat moet ik doen?

Mijn parkeervergunning staat niet op kenteken. Hoe werkt dit in het nieuwe systeem?

Ik heb geen parkeervergunning. Waarom krijg ik toch informatie over de verandering?

Hoe kan mijn bezoek parkeren?

Kan ik als bewoner zien of iemand illegaal geparkeerd staat in de straat? Er ligt geen vignet meer onder de voorruit.

Ik heb een andere vraag, waar kan ik die stellen?