Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Naar De binnenstad

Paslaan

Een groot leeg pand en vaak een heleboel geparkeerde fietsen. Zo zag de hoek van de Paslaan met de Hoofdstraat er lang uit. Maar die tijd is geweest. En er gaat nog meer veranderen.

Vergroening tot stadspark

De Apeldoornse binnenstad is het fysieke hart van onze stad. Iedereen die in Apeldoorn woont, werkt of op bezoek komt, komt ook in de binnenstad. De binnenstad willen we nog aantrekkelijker maken, waarin onze groene (Veluwe-)identiteit zichtbaarder wordt. Dit doen we door de stad te vergroenen tot stadspark. In het ontwikkelperspectief van de binnenstad ‘het Stadspark van Apeldoorn’ staat dit centraal. Lees hier meer over op de pagina stadspark.

Een sfeervol pleintje

Er zitten een aantal gezellige horecagelegenheden aan de Paslaan. Deze zitten buiten het voetgangersgebied van de binnenstad, dat ophoudt bij de paaltjes in de Paslaan. Een aantal zaken heeft een terras op de stoep, maar het is natuurlijk gezelliger zitten als je niet wordt gestoord door auto’s of fietsers. Daarom wordt het voetgangersgebied uitgebreid.

De verzinkbare palen komen iets verder in de Paslaan te staan, voorbij Brasserie Martins. Hierdoor ontstaat een soort pleintje, met nog meer ruimte voor terrassen en een rustig gebied voor voetgangers. Daarnaast komt er meer groen en wordt er ter hoogte van LAB21 een plantenbak met bankje geplaatst. Zo wordt het groener in de straat en is er ruimte om even te zitten.

Verkeersbesluit

Voor het veranderen van het voetgangersgebied wordt een verkeersbesluit in voorbereiding genomen. Wilt u op de hoogte blijven van dit verkeersbesluit en andere besluiten in uw omgeving? Ga dan naar de website van de Rijksoverheid

Fietsenstalling

Wil je je fiets gemakkelijk en midden in de stad parkeren? Dan is de fietsenstalling aan de Paslaan een uitkomst waarbij je fiets droog en veilig binnen staat.

Het Energiepunt

Onder de fietsenstalling, in de kelder van het pand, vind je het Energiepunt. Dit is de plek waar je terecht kunt voor vragen over het verduurzamen van je huis. Lees verder over het Energiepunt.

Planning

De fietsenstalling en het Energiepunt blijven beiden geopend tijdens de werkzaamheden. Het voetgangersgebied en de vergroening wordt in het eerste kwartaal van 2022 aangelegd. Bewoners en geïnteresseerden kunnen de tekeningen van de nieuwe situatie hieronder bekijken. Ook hangen de tekeningen vanaf 3 november 2021 in de fietsenstalling aan de Paslaan.

Situatieschets

Huidige situatie

Nieuwe situatie

Vragen

Vragen over de Paslaan? Die kun je stellen via binnenstad@apeldoorn.nl.

Inschrijven nieuwsbrief