Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Cursus Politiek Actief

De gemeenteraad van Apeldoorn organiseert jaarlijks een cursus Politiek Actief.

Mijn Apeldoorn

Met deze cursus wil de gemeente inwoners enthousiast maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als gemeenteraadslid. De cursus wordt verzorgd door de raadsgriffie van de gemeente Apeldoorn in samenwerking met ProDemos, www.prodemos.nl.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook daarvoor is de cursus zeer geschikt.

Hoe werkt de politiek?

Welke actieve rol kun jij als inwoner spelen? Wat is aan de Rijksoverheid, wat aan de gemeente? Wanneer is het College aan zet en wat zijn de bevoegdheden van de gemeenteraad? Tijdens de cursus Politiek Actief komen dit soort vragen aan bod.

Programma

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. Je kunt gratis aan de cursus deelnemen.

Aanmelden

De cursus van september 2020 zit vol. Mits de coronamaatregelen het toestaan zal de volgende cursus gepland worden in het voorjaar van 2021. Je kunt je alvast aanmelden voor deze cursus door een berichtje te sturen naar h.talsma@apeldoorn.nl, zodat je als eerste een uitnodiging ontvangt wanneer de volgende cursus gepland is. 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hiltje Talsma, communicatieadviseur Raadsgriffie gemeente Apeldoorn 06 43 84 58 04, e-mail h.talsma@apeldoorn.nl.