Ga naar de homepage

Cursus Politiek Actief

De gemeenteraad van Apeldoorn organiseert in oktober 2018 weer een cursus Politiek Actief.

Mijn Apeldoorn

Hiermee wil de gemeente inwoners enthousiast maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als gemeenteraadslid. De cursus wordt verzorgd door de raadsgriffie van de gemeente Apeldoorn in samenwerking met ProDemos, www.prodemos.nl.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook daarvoor is de cursus zeer geschikt.

Hoe werkt de politiek?

Welke actieve rol kunt u als inwoner spelen? Wat is aan de Rijksoverheid, wat aan de gemeente? Wanneer is het College aan zet en wat zijn de bevoegdheden van de gemeenteraad? Tijdens de cursus Politiek Actief komen dit soort vragen aan bod.

Programma

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren, en krijgen ze een training over lobbyen bij een gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.
De eerstvolgende cursus wordt gehouden op de dinsdagavonden 2, 9, 16, 30 oktober en 6 november van 19.30 tot 22.00 uur. U kunt kosteloos aan de cursus deelnemen.

Aanmelden

Door grote belangstelling is de aanmelding voor deze cursus gesloten. Wilt u alvast op de wachtlijst geplaatst worden voor de volgende cursus, dan kunt u een berichtje sturen naar c.swart1@apeldoorn.nl. U krijgt dan zo snel mogelijk bericht wanneer wij de definitieve data weten.


Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corinne Swart, communicatieadviseur Raadsgriffie gemeente Apeldoorn (055) 580 52 75, e-mail c.swart1@apeldoorn.nl.