Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Regenwater in ApeldoornDoor verandering van het klimaat krijgen we steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden. Bijvoorbeeld de lange periode van droogte tijdens de zomer van 2018, gevolgd door hevige regenbuien.

Mijn Apeldoorn

In Apeldoorn valt ook nog eens gemiddeld de meeste neerslag van heel Nederland. Er valt dan zoveel water in korte tijd, dat het riool dit niet aankan. Met regelmaat zorgt dit voor overlast en schade aan straten, huizen en tuinen. Regenwater is ook schoon water, dat we gratis krijgen van de natuur. Dit hoort toch niet thuis in het riool? In Apeldoorn willen we wateroverlast voorkomen en het gratis regenwater teruggeven aan de natuur.

De gemeente neemt al verschillende maatregelen. Asfalt wordt vervangen door klinkers, straten worden afgekoppeld van het riool en we leggen wadi’s (Water Afvoer Drainage Infiltratie) aan.

Maar uw hulp is ook nodig, want samen boeken we meer resultaat! Wilt u ook helpen? Bekijk het filmpje in de rechterkolom of lees meer over wat u kunt doen.


 

   • Video afkoppelen regenwater