Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Samen maken we Apeldoorn klimaatbestendig

Door klimaatverandering krijgen we steeds meer te maken met hitte, droogte en wateroverlast. Gelukkig zijn er veel slimme oplossingen om hitte te verminderen en regenwater op te vangen. Hier leer je hoe je met aanpassingen aan je huis en tuin, bij kunt dragen aan een klimaatbestendig Apeldoorn.


Waarom is dit nodig?

Het veranderende klimaat zorgt ervoor dat zomers warmer en droger worden en dat we te maken krijgen met steeds meer piekbuien. Piekbuien leiden tot schade door wateroverlast en extreme warmte leidt tot vermindering van comfort, van het functioneren van mensen en brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Apeldoorn is gevoelig voor deze risico’s. Binnen de heuvelachtige bebouwde kom zijn grote oppervlakten verharding aanwezig waardoor wateroverlast ontstaat tijdens hevige regenval, verdroging tijdens droge periodes en hittestress tijdens warme dagen.

Hoe gaan we dit doen?

Samen kunnen we ervoor zorgen dat Apeldoorn klimaatbestendiger wordt. Er zijn veel slimme oplossingen, kleine en grote, om hitte te verminderen en regenwater op te vangen. Minder tegels en meer groen helpt bijvoorbeeld al enorm. Regenwater kun je zelfs benutten, voor je tuin of voor je wc. Bovendien maken deze oplossingen je omgeving mooier en gezonder. Doe je mee?

Uw Reactie
Uw Reactie