Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Maatregelen in en rondom de binnenstad

Afhankelijk van de weersomstandigheden verwacht de gemeente op zaterdag 16 november 20.000 tot 30.000 ouders met kinderen die Sinterklaas en zijn Pieten komen verwelkomen.

Mijn Apeldoorn

Om de intocht voor iedereen feestelijk en veilig te laten verlopen, is de gemeente genoodzaakt om een aantal maatregelen te nemen. Dit betekent voor u, als bewoner of ondernemer in de binnenstad, helaas wel een aantal beperkingen. Onderstaande kaart geeft u een overzicht van de maatregelen  Houd hier aub rekening mee. Het kan zijn dat u die dag tijdelijk minder bereikbaar bent.

Fietstunnel NS-station tijdelijk niet bereikbaar

Vanwege de opbouw van podia en de ontvangst van Sinterklaas en de Pieten op het Stationsplein is de fietstunnel onder het NS-station van 9.00 – 14.00 uur afgesloten voor fietsers. Voor fietsers uit de binnenstad en Apeldoorn Zuid geldt een omleidingsroute via de Koning Stadhouderslaan/Arnhemseweg.

Kalverstraat tijdelijk afgesloten

De Kalverstraat is van 03.30 uur tot 15.00 uur afgesloten voor auto’s, voor fietsers vanaf 9.00 uur. Met uitzondering van de particuliere parkeergarages en het parkeerterrein aan de Rosariumstraat. Deze zijn voor bewoners en medewerkers van de binnenstad tot 9.00 uur bereikbaar. De parkeergarages aan de Kalverstraat bereikt u via de Stationsstraat. Het parkeerterrein aan de Rosariumstraat via de Prins Willem Alexanderlaan.  • InformatiekaartBekijk een grotere versie