Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Hoeveel inwoners zijn in de gemeente Apeldoorn besmet met het coronavirus?

19-03-2020

Vanaf 17 maart geven wij geen update meer van het aantal besmettingen in onze gemeente.

Mijn Apeldoorn

Door het veranderde testbeleid van de GGD is de dagelijkse update geen complete weergave van de werkelijke verspreiding van het coronavirus.

Wanneer test de GGD?

GGD Noord- en Oost-Gelderland test mensen uit kwetsbare groepen die meer risico hebben op een ernstig verloop van de ziekte. Het betreft diegenen waarbij het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze COVID-19 hebben. Door te testen volgens de richtlijnen van het RIVM zorgt de GGD ervoor dat er voldoende voorzieningen beschikbaar zijn voor de mensen die het meest nodig hebben.
 
Bij een besmetting onderzoekt de GGD met wie de besmette persoon contact heeft gehad. Als bekend is met wie de besmette persoon contact heeft gehad, brengt de GGD deze mensen hiervan op de hoogte. De GGD meldt dat zij mogelijk risico hebben gelopen en de GGD wijst hen nog eens extra op het belang van goede hygiëne. De GGD adviseert ze thuis te blijven bij klachten. Dit advies geldt voor alle inwoners met klachten. Meer informatie staat op de website van de GGD.