Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Subsidieregeling Oriëntatietrajecten en Talentplekken per 1 januari 2021 beëindigd

Tot 2021 was het in het kader van de subsidieregeling Oriëntatietrajecten en Talentplekken mogelijk om subsidie aan te vragen voor het begeleiden van inwoners op een talentplek en/of oriëntatietraject. Dit is gewijzigd per 1 januari 2021. Dit heeft de gemeenteraad in april 2020 besloten.

Mijn Apeldoorn

Binnenkort kunt u met dit formulier alleen nog inloggen met een eHerkenningsaccount niveau 3. Lees meer over E-Herkenning.

Wat betekent dit?

Vanaf 1 januari 2021 is het niet meer mogelijk om voor een talentplek en/of oriëntatietraject subsidie aan te vragen. Mogelijk is het aanbieden van Werkt Mee-plekken voor uw organisatie een passend alternatief. De verwerking van de Werkt Mee-producten voor de gemeente Apeldoorn start vanaf 31 maart 2021. Informatie, zoals productbeschrijvingen en de handleiding voor het inschrijven treft u op de website van Zorg Regio Midden IJssel Oost Veluwe.

Ondanks dat de subsidie vervalt, kunt u de plek of het traject voortzetten. Voor deelnemers met een talentplek en een bijstandsuitkering, neemt de activeringscoach of trajectregisseur contact op om het vervolg te bespreken. Voor vragen over begeleiding kan de deelnemer contact op nemen met het Wmo-loket. Tijdens dit gesprek worden de mogelijkheden voor begeleiding onderzocht en wordt er gekeken of indicatie nodig is.

Vaststellen en uitbetalen

Binnenkort kunt u met dit formulier alleen nog inloggen met een eHerkenningsaccount niveau 3. Lees meer over E-Herkenning.

Enkele subsidieaanvragen die gedurende de looptijd van de subsidieregeling zijn verleend moeten nog worden vastgesteld.

Talentplek

Het college heeft uw subsidie verleend. Na afloop van het kalenderjaar doet u een aanvraag voor het vaststellen van uw subsidie. Pas als het besluit tot vaststelling is genomen, is uw subsidie definitief en betaalt de gemeente de subsidie uit.

Vóór 1 mei 2021 stuurt u ons uw eindverantwoording. Hiervoor gebruikt u het online formulier aanvraag tot vaststelling. Stuur het ingevulde format verantwoording Talentplekken als bijlage mee.

Oriëntatietrajecten

U vraagt de subsidie pas aan als het Oriëntatietraject is afgerond. Doe dit binnen 6 weken. Hiervoor gebruikt u het formulier Online aanvraag- en vaststellingsformulier Oriëntatietrajecten. Op basis van de aanvraag en de eindverantwoording wordt de subsidie direct vastgesteld. Tussentijds verantwoorden is niet nodig.Dit product vraag je aan met Eherkenning