Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Tankstation vertrekt uit centrum van Ugchelen

20-02-2019

Het tankstation aan de Ugchelseweg vertrekt uit het centrum van Ugchelen.

Mijn Apeldoorn

Dat zijn de eigenaar van het tankstation en de gemeente overeen gekomen.  Met het vertrek wordt een verdere (her)ontwikkeling van het centrum van Ugchelen mogelijk. Het nieuwe tankstation zal te vinden op de hoek van de Laan van Westenenk/Winkewijertlaan. 
 
Wethouder Jeroen Joon, “ Ik ben blij dat wij tot een overeenstemming zijn gekomen.  Na het verplaatsen van het tankstation kan de voor Ugchelen zeer gewenste woningbouw in het centrum starten”.  Herontwikkeling van het centrum was nauwelijks mogelijk omdat het tankstation aan de Ugchelseweg is voorzien van een LPG-vulpunt, waardoor er een hindercirkel omheen ligt van 150 meter.
 
Voor de nieuwe locatie van het tankstation moeten de ruimtelijke procedures nog worden opgestart. Tijdens de bouw van het nieuwe tankstation, gaat de verkoop van brandstof op de huidige locatie gewoon door.
De eigenaar streeft er naar om het nieuwe tankstation  (zonder LPG) volgend jaar in gebruik te nemen. Na opening van het tankstation wordt het huidig station aan de Ugchelseweg gesloopt, waarna er ruimte vrij komt voor woningbouw.