Ga naar de homepage

Elfwegentocht bezoekt Apeldoorn

12-07-2018 21.25 uur

Via de Elfwegentocht werken Friese steden, dorpen, scholen en bedrijven twee weken lang samen om zoveel mogelijk activiteiten te organiseren die met een toekomst zonder fossiele brandstoffen te maken hebben.

Mijn Apeldoorn

Alle Friezen worden tijdens deze twee weken uitgedaagd om zich zonder benzine of diesel voort te bewegen. Daarnaast rijden vertegenwoordigers van alle andere provincies fossielvrij naar Friesland om ideeën en voorbeelden uit te wisselen over een duurzame toekomst. Gisteren was Gelderland aan de beurt en deed de Elfwegentocht ook Apeldoorn aan.

Ecofactorij

Het trefpunt en meteen ook oplaadpunt voor alle auto’s was bij het zeer duurzame informatiecentrum van de Ecofactorij. Hier werd de stoet ontvangen door wethouder Mark Sandmann, die samen met vertegenwoordigers van het bedrijf Sparkling Projects, energiecoöperatie DeA en Mobuur het gesprek aanging met de deelnemers.

Tv-uitzending

Er reist ook een televisieploeg mee, die elke dag verslag doet van de Elfwegentocht. Met name het Apeldoornse initiatief Mobuur is in de uitzending belicht. Bekijk hier de uitzending terug. Of lees meer over Mobuur en de Elfwegentocht.