Ga naar de homepage

Ruim 1300 basisschoolleerlingen in actie tegen zwerfafval

12-03-2018

Vandaag gaf wethouder Detlev Cziesso het officiële startsein voor de Week van Apeldoorn Schoon. Samen met de leerlingen van OBS De Eendracht ging hij op pad om de buurt zwerfafvalvrij te maken. In totaal komt een recordaantal van 16 Apeldoornse basisscholen in actie tijdens de Week van Apeldoorn Schoon. Hiermee dragen scholen hun steentje bij om de bewustwording over zwerfafval te vergroten.

Mijn Apeldoorn

Jaarlijks gaat een groot aantal leerlingen op pad voor een opruimactie. Wethouder Detlev Cziesso is blij met deze inzet: “Het is mooi om te zien dat er ook dit jaar weer veel scholen meedoen aan de Week van Apeldoorn Schoon. De kinderen zijn ontzettend fanatiek in het opruimen van zwerfafval. Ze geven hiermee het goede voorbeeld; petje af!”

De Week van Apeldoorn Schoon maakt onderdeel uit van de campagne Heel Apeldoorn is Rein. Met deze campagne wil de gemeente Apeldoorn inwoners enthousiasmeren en betrekken bij het schoonhouden van de eigen leefomgeving. Kijk voor meer informatie op apeldoorn.nl/rein of de Facebookpagina Heel Apeldoorn is Rein.