Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Gratis LoRa-netwerk in Apeldoorn beschikbaar

31-05-2018

Apeldoornse bedrijven en instellingen kunnen gratis gebruikmaken van het zogeheten LoRa-netwerk. Via dit netwerk kunnen LoRa-sensoren data versturen.

Mijn Apeldoorn

LoRa-sensoren zijn kleine apparaatjes die van alles kunnen meten: bijvoorbeeld of de afvalcontainers van uw bedrijf vol zijn, waar uw bedrijfswagens zich bevinden, of welke flexplekken er beschikbaar zijn. Met die informatie kunt u uw bedrijfsvoering efficiënter maken. Sinds eind vorig jaar heeft Apeldoorn een netwerk dat u gratis kunt gebruiken voor het dataverkeer van deze sensoren. Het is tot stand gekomen door een samenwerking van het Platform Apeldoorn IT met de gemeente en de LoRa-community.

Apeldoorn in Data
Een voorbeeld van de mogelijkheden van LoRa’s is Apeldoorn in Data, een burgerinitiatief om Apeldoorn in kaart te brengen. Met sensoren meten bewoners onder meer temperatuur, luchtvochtigheid, fijnstof, straling en waterstanden. Ook op de LoRa-community is meer informatie te vinden over LoRa.

Contact
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van LoRa voor uw bedrijf? Neem contact op met bedrijvencontactpunt@apeldoorn.nl.