Ga naar de homepage

Officieel startschot voor bouw gemeentewerf

17-05-2018 16.15 uur

Vandaag werd door wethouders Mark Sandmann en Detlev Cziesso het officiële startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe gemeentewerf in Apeldoorn Noord.

Mijn Apeldoorn

De werf wordt de nieuwe uitvalsbasis in Noord voor Beheer en Onderhoud. Het ontwerp is vooral gericht op duurzaamheid en functionaliteit. "We willen als gemeente Apeldoorn zelf natuurlijk het goede voorbeeld geven. Dat doen we onder andere door de verduurzaming van ons eigen vastgoed. Dit nieuwe pand is daar weer een mooi voorbeeld van”, aldus Sandmann.

Zonnedak

De nieuwe werf komt aan de Sleutelbloemstraat, op de plek van het voormalig politiebureau. Het gebouw vervangt de huidige locaties aan de Vlijtseweg. Bovenop het gebouw komt een overkapping met 700 zonnepanelen. Dit zonnedak voorziet in de eigen stroombehoefte van de werf, maar levert ook energie voor andere (gemeentelijke) gebouwen. Ook wordt er zoveel mogelijk gebruikgemaakt van gerecycled materiaal. Zo worden betonresten van het oude politiekantoor hergebruikt in het nieuwe werkgebouw.

Oplevering

Naar verwachting wordt de gemeentewerf begin 2019 opgeleverd.  • Impressie van de nieuwe gemeentewerf