Ga naar de homepage

Drogisterijketens zetten stap voor mensen met afstand tot arbeid

08-11-2018

A.S. Watson Benelux, de moedermaatschappij van Kruidvat en Trekpleister, wil het makkelijker maken om medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt te werven. Daarvoor heeft ze afgelopen dinsdag als eerste landelijke werkgever een overeenkomst getekend met 33 arbeidsmarktregio’s. Wethouder Mark Sandmann is blij met deze stap: “Voor Apeldoorn betekenen de afspraken met Kruidvat en Trekpleister een invulling van 2 tot 6 banenafspraken.”

Mijn Apeldoorn

De winkelketen is erin geslaagd om met ruim 1.000 Kruidvat-winkels en 200 Trekpleister-winkels in 380 gemeenten in 33 van de 35 arbeidsmarktregio’s dezelfde afspraken te maken. Dat betekent een grote stap vooruit in de werving van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt voor de drogisterijketens.
“We begrijpen dat het voor een grote landelijke werkgever lastig is als implementatieafspraken per arbeidsmarktregio verschillen”, zegt Sandmann over de overeenkomst. “Daarom komen we A.S. Watson tegemoet. We zijn onder de indruk van de ambities van het bedrijf om een inclusieve werkgever te willen zijn en we ondersteunen dit graag. Het past bij ons eigen streven om iedereen in Apeldoorn mee te laten doen.”

Schakelpunt

Om haar doelstellingen te realiseren, heeft A.S. Watson de handen ineengeslagen met het Schakelpunt Landelijke Werkgevers van de Programmaraad Arbeidsmarkt. De Programmaraad, waarin Divosa, VNG, UWV en Cedris samenwerken, ondersteunt de regionale samenwerking van arbeidsmarktregio’s bij het maken van regio-overstijgende afspraken voor landelijke werkgevers die uitkeringsgerechtigden in dienst willen nemen.
Werkgevers met vestigingen in verschillende gemeenten willen uniforme afspraken kunnen maken met UWV en gemeenten. Met UWV konden al landelijke afspraken worden gemaakt voor doelgroepen van UWV. Het Schakelpunt verbindt ook de gemeenten hieraan, en is daarom een belangrijk loket voor landelijk opererende werkgevers.