Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Gemeente en IVN zetten handtekening onder huurovereenkomst Het Woldhuis

08-11-2018

Wethouder Wim Willems en Jelle de Jong, algemeen directeur van IVN, tekenden vrijdag 2 november een langdurige huurovereenkomst voor het Woldhuis. Dit is het landhuis op landgoed Woudhuis, ten oosten van Apeldoorn. De ondertekening is ook de start van een forse verbouwing van het gebouw, dat ook bekendstaat als het ‘logeerhuis van Sinterklaas’.

Mijn Apeldoorn

Stichting IVN is al enkele jaren gebruiker van het Woldhuis via een erfpachtovereenkomst. Die is nu beëindigd en omgezet in een huurrelatie. Hierdoor heeft de gemeente meer regie en sturing op het vastgoed, waardoor de aankomende verbouwing mogelijk is. En IVN is blij met deze koers, want ze kan zich hierdoor richten op haar ‘corebusiness’: het aanbieden van natuureducatie aan schoolkinderen op het landgoed.

Landgoedcoöperatie

In aansluiting op de verbouwing van het Woldhuis is onlangs ook de landgoedcoöperatie opgericht. Deze heeft als doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar werk en om een kenniscentrum over sociaal ondernemen op te zetten.

Monument

Het Woldhuis is een gemeentelijk monument waarvan het oudste gedeelte stamt uit 1875. Het markante gebouw fungeert eenmaal per jaar als ‘logeerhuis van Sinterklaas’. Samen met de andere opstallen vormt het gebouw het hart van landgoed Woudhuis. Na de verbouwing is het landhuis klaar voor de komende 20 jaar.