Ga naar de homepage

Veluwe voor het eerst populairder dan Noordzeestrand

10-01-2018 09.45 uur

De Veluwe was het afgelopen jaar het meest in trek onder vakantiegangers in eigen land, zo blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research. Daarmee was de Veluwe populairder als bestemming dan de badplaatsen aan de Noordzee.

Mijn Apeldoorn

Wethouder Mark Sandmann: “Dit is natuurlijk fantastisch nieuws! Zowel als gemeente Apeldoorn als in Veluwe-verband werken wij samen met Veluwse gemeenten, provincie, attracties, ondernemers, toeristische platforms en grondeigenaren om de Veluwe aantrekkelijker te maken voor bewoners, bezoekers en toeristen”.

De Veluwe op 1

Sandmann vervolgt: “Samen zorgen we voor het versterken van het toeristisch toplandschap. Ons streven is uiteraard dat de Veluwe ook de komende jaren op 1 blijft. Enerzijds wordt er veel werk verzet in de ‘hardware’, zoals aantrekkelijke fiets- en wandelroutes, wildobservatiepunten en lokale informatievoorziening, anderzijds zorgt VisitVeluwe voor de marketing van de Veluwe waarbij alle activiteiten en natuur in de etalage gezet worden voor toeristen uit binnen- en buitenland.

Nederlanders vaker op vakantie

Volgens NBTC-NIPO Research zijn ruim 13 miljoen Nederlanders (zo'n 82 procent van de bevolking) in 2017 een of meerdere keren op vakantie geweest. Ze zijn dus vaker op vakantie gegaan en hebben ook vaker reizen naar het buitenland geboekt. Met een totaalbedrag van 16,8 miljard is er ongeveer 1 miljard euro meer uitgegeven dan in het jaar ervoor.