Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Crowdfundingplatform Voor Apeldoorn bestaat 1 jaar

04-04-2019

De gemeente Apeldoorn kijkt tevreden terug op het eerste jaar van Voor Apeldoorn, het lokale crowdfundingplatform. Door actieve inwoners, verenigingen en stichtingen werden 21 campagnes gestart, 85% hiervan is succesvol afgerond. Samen haalden zij een bedrag van ruim € 50.000 op. Daarmee heeft Voor Apeldoorn de waarde van dit lokale crowdfundingplatform ruimschoots bewezen!

Mijn Apeldoorn

De initiatieven die zich melden op Voor Apeldoorn, zijn heel divers. En een groot aantal heeft niet alleen een geldbedrag opgehaald, maar daarnaast ook vrijwilligers aan zich weten te binden. Pluktuin Apeldoorn heeft bijvoorbeeld mensen gevonden die mee wilden helpen met het verzorgen van de bloembedden. En Theater Zonder Grens kreeg hulp bij het redigeren van de teksten voor de jubileumuitgave.

Ben Eggermont van Theater Zonder Grens: “We zijn prima geholpen. Kregen goede adviezen en de zorg om het geld werd uit handen genomen. Een week voordat de campagne af liep, hadden we het doelbedrag al gehaald! Ik raad iedereen die wil crowdfunden aan om dit op Voor Apeldoorn te doen.”

Een record was er voor Omnizorg, die slechts in vier dagen het benodigde bedrag bijeen had om de piano te laten stemmen.

De mensen van Bloeiend Havenpark haalden het hoogste bedrag op. Dankzij 65 donateurs hebben zij ruim € 10.000 opgehaald voor de aanleg van de biologische stadstuin.

Het Vocaal Apeldoorns Ensemble voert momenteel campagne om dit jaar nog een jubileumconcert te geven. Met nog twee dagen op de teller, heeft een recordaantal (108) supporters ervoor gezorgd dat 119% van het gevraagde bedrag is gedoneerd.

Wethouder Wim Willems: “Ik word hier heel blij van! Want dit laat zien dat Apeldoorners niet alleen goede ideeën hebben, maar we elkaar ook weten te vinden en samen mooie dingen tot stand brengen. En dat leidt tot een gemeente waar van alles gebeurt, met inwoners die het heft in eigen handen nemen én de handen uit de mouwen steken.”

Partners

Naast partners als het VSB Fonds en Stichting DOEN die dankzij de samenwerking met stichting Voor je Buurt vanaf de start bij het platform betrokken waren, hebben zich inmiddels ook een aantal lokale en regionale partners aangesloten bij Voor Apeldoorn. Nieuwsblad Stedendriehoek, Apeldoorn Pakt Aan en stichting Present tekenden allen voor samenwerking. Ook Provincie Gelderland is sinds deze week aangesloten bij het platform. Daardoor maken initiatieven die bijdragen aan groen, natuur of landschap in Gelderland kans op een bijdrage tot € 5.000 en 60% van het doelbedrag!

Kans op bijdrage gemeente!

Steeds meer initiatiefnemers weten het platform te vinden. Om het succes te vieren en ook dit jaar weer vele initiatieven via Voor Apeldoorn te realiseren, maken de eerste vijf initiatiefnemers die zich komende weken melden, kans op een bijdrage van maximaal € 1000 en 50% van het doelbedrag.

Dus.. heeft u een idee waar onze gemeente mooier, leuker, gezelliger, leefbaarder, duurzamer, groener of socialer van wordt en wil je dat snel realiseren? Start dan een crowdfundingcampagne op Voor Apeldoorn! Zo zamelt u geld, hulp en materiaal in en realiseert u samen met anderen uw initiatief.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.voorapeldoorn.nl of neem contact met ons op via 020 337 70 55 en info@voorapeldoorn.nl.  • 1-jarig bestaan crowdfundingplatform Voor ApeldoornBekijk een grotere versie