Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Apeldoorn vergroent in 2020!

03-12-2019

Apeldoorn heeft grote plannen wat betreft vergroening in 2020! Dit keer zijn de winkelcentra aan de beurt.

Mijn Apeldoorn

Beplanting in straten, op daken en tegen gevels helpt onze stad af te koelen op hete dagen en bij nat weer het regenwater beter af te voeren. Bovendien: groene straten zien er gezellig uit. Goed nieuws: we gaan binnenkort meer kleur en groen aanbrengen bij verschillende winkelcentra in Apeldoorn, onder andere bij Het Fort, Schubertplein, de Eglantier, Maasstraat-Scheldestraat en Adelaarsplein.

Kleurrijke stad

Apeldoorn is een actieve gemeente wat betreft vergroening. We willen een belangrijke rol spelen in klimaatadaptatie en daarom proberen we zoveel mogelijk overbodige bestrating om te vormen tot groen. Dit jaar is ervoor gekozen aandacht te steken in de bestrating rondom winkelcentra. Winkelcentra zijn vaak erg “stenig” en bij verschillende winkelcentra zagen we de kans om nieuw groen te planten, ofwel bestaande beplanting om te vormen tot iets kleurrijkers.

Informeren van betrokkenen

Voor winkelcentrum het Fort is hiervoor op 5 november een inloopavond gehouden, aangezien hier de meeste nieuwe beplanting wordt toegevoegd. Belangstellenden, zoals de winkeliersverenigingen en de wijkraad, hadden onder andere vragen rondom het onderhoud. Bewoners, maar ook winkeliers en vastgoedeigenaren willen dat de gemeente zorgt dat dit goed geregeld wordt.
Voor de andere, wat kleinere, winkelcentra houden we geen bijeenkomst met de winkeliers en wijkraden. Bewoners worden met een brief geïnformeerd en bij de winkeliers lopen we even persoonlijk binnen om ze individueel te informeren en de gelegenheid te geven om vragen te stellen.

Doe jij ook mee?

De vergroening van de winkelcentra wordt gestart bij de Eglantier en het Adelaarsplein. Op dit moment wordt het komende plantseizoen aangehouden van december t/m maart, rekening houdend met de winterperiode en weersomstandigheden. Wilt u ook uw steentje bijdragen aan het vergroenen van onze stad? Wij juichen initiatieven van harte toe! Ga naar www.apeldoorn.nl/groeninitiatief en lees hoe u uw ideeën in kunt brengen, wij ze uitvoeren en we het samen kunnen onderhouden.   • Rob Voss
  • Rob Voss