Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Meteen zichtbaar of er een parkeerplek vrij is

31-07-2019

Op de parkeerterreinen aan de Rosariumstraat en aan de Stationsstraat kunt u vanaf nu meteen zien of er nog een parkeerplek vrij is. Op elk parkeervak is een detector aangebracht. Die registreert of er een auto staat of niet.

Mijn Apeldoorn

De signalen worden opgevangen en die info gebruiken we voor de dynamische borden bij de parkeerplaatsen en in navigatieapps. De navigatieapps kunnen dan, als er geen parkeerplek meer vrij is, een alternatief aanbieden. Het werkt dus hetzelfde als een parkeergarage, maar dan zonder slagboom. 

Het voordeel is dat parkeerplekken efficiënter gebruikt worden. Ook wordt het minder druk met verkeer dat op zoek is naar een parkeerplek.

Hoe zit het met uw privacy?

De detectoren signaleren de auto op basis van massa en de verandering in het magnetisch veld. Er komen geen camera’s. Kenteken en gebruiker worden beide niet bekend.

Smart City

De gemeente Apeldoorn werkt onder de noemer Smart City aan (technologische) oplossingen om onder meer de leefbaarheid en economische concurrentiekracht te verbeteren. De parkeersensoren zijn een van deze oplossingen.