Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Groen licht voor nieuwe woningen in de Kanaalzone

14-03-2019

De Kanaalzone wordt uitgebreid met een nieuw woongebied, de volgende fase van De Vlijt. Op donderdag 14 maart werd het contract getekend voor de overdracht van de voormalige gemeentewerf aan VOF BPD-Nikkels. De gebiedsontwikkelaar gaat een nieuw woongebied met circa 60 woningen toevoegen aan de bestaande Vlijtsekade.

Mijn Apeldoorn

De Vlijt ligt langs Kanaal-Noord, vlakbij het sluisje. Het wordt de komende jaren getransformeerd van bedrijventerrein naar woongebied. In deze fase worden circa 60 eengezinswoningen gebouwd in verschillende prijsklassen. Een deel hiervan komt op de locatie van de oude gemeentewerf (zoutloods). Deze is door de gemeente verkocht aan de verantwoordelijk ontwikkelaar VOF BPD-Nikkels die alle overige gronden al in eigendom had. In het najaar wordt de zoutloods gesloopt en het terrein gesaneerd.

Wonen aan het water

Wethouder Wim Willems ziet dit deel van Apeldoorn tot zijn vreugde steeds mooier worden. “De Kanaalzone verandert steeds meer van een voormalig industriegebied naar een fijne plek om te wonen. Bovendien wordt het één van de weinige plekken in Apeldoorn waar je aan het water kunt wonen”.

Later dit voorjaar wordt er een informatieavond georganiseerd voor omwonenden. Daarna wordt ook het Wijzigingsplan 2019 ter inzage gelegd. Naar verwachting is de start bouw in 2020.  • Ondertekening De VlijtBekijk een grotere versie