Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Open dag op de archeologische opgraving aan de Veldbrugweg in Lieren

26-11-2019

Hebt u de Reuvensdagen gemist, maar wilt u wel van alles weten over wat er in onze gemeente in de grond aan bodemschatten ligt? Aan de Veldbrugweg in Lieren komen straks 33 nieuwe woningen. En op die plek woonden 2000 jaar geleden ook al mensen. Momenteel wordt daar een archeologische opgraving gedaan met hulp van vrijwilligers van de Archeologische Werkgroep Apeldoorn (AWA). De eerste sporen uit onder andere uit de ijzertijd en de middeleeuwen zijn al gevonden!

Mijn Apeldoorn

Open voor publiek

Op woensdagmiddag 27 november is de opgraving van 13.00 tot 16.00 uur open voor publiek. Het ligt op de hoek van de Veldbrugweg en de Nieuwe Voorweg in Lieren. De ingang is aan de Veldbrugweg.

Wat is er te zien tijdens de open dag?

U ziet in ieder geval een deel van de aangetroffen sporen en vondsten, waaronder sporen van boerderijen en schuurtjes (spiekers) uit de ijzertijd en sporen van een woonerf uit de middeleeuwen (1200-1300). Ook vertellen we hoe een opgraving in zijn werk gaat, wat het doel is van de opgraving en waar de resultaten voor worden gebruikt. Een unieke kans om een archeologische opgraving in bedrijf te bezoeken en om meer te weten te komen over de geschiedenis van Lieren en omgeving.

Op de foto zijn de sporen te zien van een ijzertijdboerderij (de ronde grijze vlekken in het gele zand). Ook zijn er greppelstructuren zichtbaar die wat jonger zijn.  • Archeologische opgraving aan de Veldbrugweg in LierenBekijk een grotere versie