Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Tweede Tiny Forest bij basisschool Ichthus

22-11-2019

Leerlingen van Daltonschool het Ichthus in de Mheen plantten vandaag een Tiny Forest naast hun schoolplein. Alle klassen deden mee. In totaal zijn er zo’n 1200 boompjes geplant: 200 verschillende soorten gingen de grond in. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Bij het Tiny Forest wordt ook een buitenlokaal aangelegd, waar de kinderen straks les krijgen over de Nederlandse natuur.

Mijn Apeldoorn

Tiny Forest: minibos ter grootte van een tennisbaan

Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en worden opgeleid tot Tiny Forest Ranger. Buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten op een prettige en gezonde plek in de wijk. Het bos zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Het bos naast het schoolplein van basisschool Ichthus is het tweede Tiny Forest in Apeldoorn. In totaal worden er vier Tiny Forests gerealiseerd in onze gemeente. We werken hierin nauw samen met IVN Natuureducatie.  • Kinderen van basisschool het Ichthus planten het tiny forest naast hun schoolpleinBekijk een grotere versie