Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Wegwerkzaamheden Laan van Kuipershof en op andere plekken

27-11-2019

De komende weken zijn er op verschillende plekken in Apeldoorn wegwerkzaamheden. Dat is nodig om de wegen veilig en in goede conditie te houden. Het betekent dat u op verschillende plekken tijdelijk last kunt hebben van vertragingen en omleidingen.

Mijn Apeldoorn

Update (29-11-2019)

We merken dat de werkzaamheden flink wat overlast geven. Supervervelend en frustrerend, dat kunnen we ons goed voorstellen. En het levert ook een hoop vragen op. Graag geven we antwoord op de drie meest gestelde vragen:

Wat wordt er precies gedaan aan de kruising Laan van Kuipershof?

De fundering van de weg moet worden aangepakt. Op sommige plekken zijn sporen van asbest gevonden, waardoor we dieper de constructie in moeten duiken om verontreinigde delen te verwijderen. Hierdoor kunnen we de werkzaamheden niet per rijbaan aanpakken, zoals we dat bij andere werkzaamheden wel konden. Ook passen we de oversteek aan voor fietsers, waardoor deze veiliger wordt. De fietspaden worden dit voorjaar aangepakt, dit doen we wel één voor één.

Planning

We hebben dit jaar meerdere wegwerkzaamheden uitgevoerd aan doorgaande wegen. De Laan van Erica was deze zomer aan de beurt. Een drukke weg, waar heel veel busverkeer langskomt. En we kunnen helaas niet alles in de zomermaanden plannen. Ook voor volgend jaar staan er werkzaamheden gepland. We moeten ook rekening houden met werk aan provinciale en rijkswegen. De ervaring leert dat ook januari en februari drukke maanden zijn, met veel kans op vorst. En ook in het voorjaar komt er heel veel verkeer langs onze ringwegen. Daarnaast kosten de werkzaamheden de nodige voorbereidingstijd. Kortom: er zijn ontzettend veel factoren die onze planning bepalen.

Verkeersmaatregelen voor een betere doorstroming

Daar waar we kunnen, proberen we de doorstroming op andere plekken zoveel mogelijk te bevorderen. We hebben de afstelling van de verkeerslichten nu zo optimaal als mogelijk ingeregeld. Verkeersregelaars zorgen bij deze werkzaamheden niet voor een betere doorstroming, omdat de weg volledig is afgesloten. En sommige wegen tijdelijk openstellen, levert nieuwe gevaarlijke situaties op waar het verkeer ook niet op is berekend. Maar we bekijken uiteraard alle opties!

Laan van Kuipershof

Sinds deze week is de ring en de kruising Laan van Kuipershof tijdelijk afgesloten. Het is een flinke ingreep: onder andere de wegfundering wordt aangepakt. Ook maken we de route fietsvriendelijker. Daarom is de weg voor een paar weken helemaal dicht. Rond 20 december is de weg weer open. Er is een omleidingsroute, maar houd wel rekening met vertragingen als u aan de zuidoostkant van de stad moet zijn. Zeker in de spits en met regenachtig weer kan het er heel druk zijn.

Kleinere werkzaamheden

Daarnaast worden op meerdere plekken in de stad kleinere werkzaamheden uitgevoerd, zoals het plaatselijk repareren van asfalt. Als het kan doen we dat ’s nachts, zodat weggebruikers er zo min mogelijk last van hebben. Maar soms is de weg voor één of twee dagen afgesloten. We hebben met gele borden aangegeven wanneer de weg even dicht gaat.

We vragen uw begrip en geduld!