Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Gemeente Apeldoorn legt Apeldoornse Terrastival stil

01-08-2020

Gemeente Apeldoorn heeft besloten het Apeldoornse Terrastival stil te leggen. Dat geldt zowel voor het programma van zaterdag 1 als van zondag 2 augustus. Het heeft geen zin meer om voor het Terrastival naar het Zwitsalterrein te komen.

Mijn Apeldoorn

Niet navolgen van regels

De gemeente heeft hiertoe besloten omdat de gemaakte afspraken niet nagekomen zijn door de organisatie. Zo waren er onder andere duidelijke afspraken over de hoeveelheid geluid die het festival mocht maken. De muziek zou namelijk als achtergrond dienen en de nadruk zou liggen op food. De geluidsmetingen lieten echter zien dat het maximum ver overschreden werd, waardoor er geen sprake meer was van achtergrondmuziek.

Locoburgemeester Wim Willems: “We hebben de organisatie zo goed als mogelijk de ruimte geboden binnen de bestaande regels. Daarbij hebben we ook meerdere keren aangegeven dat we direct het festival zouden stilleggen als blijkt dat de organisatie de regels niet volgt. Dit weekend bleek dat de organisatie de regels onvoldoende heeft nagevolgd. Ik wil hierbij benadrukken dat we het festival niet sluiten als gevolg van het gedrag van bezoekers."

Lees hier de brief aan de organisatie, waarin het intrekken van de vergunning wordt toegelicht.